Eltűnt e-maileket kerestek az adóhivatal vezetőjén

mailA konzervatív csoportokkal szemben indított vizsgálatra vonatkozó, eltűnt elektronikus levelezésről faggatták pénteki képviselőházi meghallgatásán republikánus honatyák John Koskinent, az amerikai adóhivatal (IRS) vezetőjét. Az elhúzódó botrány tavaly májusban robbant ki, amikor Lois Lerner, az IRS adómentességi osztályának vezetője elismerte, hogy az adóhivatalnál célzott és fokozott ellenőrzésnek vetett alá csaknem háromszáz adómentességért folyamodó konzervatív csoportot. Az ügy miatt Steven Millert, az adóhivatal vezetőjét (biztosát) nem sokkal később lemondatták, Lerner pedig szeptemberben nyugdíjba vonult.

Lerner a visszavonulását megelőzően, a képviselőházi bizottsági meghallgatásán az üggyel kapcsolatban megtagadta válaszadást, arra az alkotmányos jogára hivatkozva, amelynek értelmében nem kötelezhető arra, hogy terhelő vallomást tegyen maga ellen. A pénteki meghallgatás középpontjában Lerner “elveszett” elektronikus levelezése állt. Koskinen, akit tavaly decemberben neveztek ki az IRS élére, múlt pénteken közölte, hogy Lerner számítógép-merevlemezének 2011-ben történt meghibásodása és a számítógép biztonsági másolatait tartalmazó szalag rutinszerű megsemmisítése miatt elvesztek a volt hivatalnok 2009 és 2011 között írt e-mailjei.

A meghallgatáson megütközést keltett az a tény, hogy Koskinen már februárban tudomást szerzett Lerner levelezésének eltűnéséről, márciusban mégis azt ígérte, hogy azt a kongresszusi vizsgálat rendelkezésére fogja bocsátani. Az IRS biztosa ezt azzal magyarázta, hogy saját hatáskörben, a többi IRS-alkalmazott számítógépének átkutatásával próbálta meg rekonstruálni az elveszett e-maileket — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nyomtatógyártók nem nyontatót, hanem üzleti modellt kínálnak

sze jún 25 , 2014
A menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) a Lexmark szakértői szerint az elmúlt éveknek a „nyomtass kevesebbet és takarékoskodj jobban” szlogen volt a kulcsa, ami idővel a nyomtatás mennyiségének csökkentéséből automatikus flottakezeléssé és a munkafolyamatok tökéletesítésévé fejlődött. A Lexmark marketingesei szerint ma a sikeres szolgáltatók nem csupán egyszerű programokat ajánlanak, hanem valódi, […]