Canon XC10: kis méretben nagy tudás

canonA Canon bemutatta az XC10-re keresztelt kompakt, könnyű kameráját, amely egyaránt alkalmas videofelvételek és fényképek készítésére immáron 4K-s felbontásban, így a lelkes amatőrök mellett a filmezéssel kicsit is komolyabban foglalkozók számára is jó választás lehet. A Cinema EOS gépek megannyi funkcióját megöröklő XC10 kicsi, önálló kameraként jó megoldás lehet független filmeseknek, de a nagyobb produkcióknál is megállja a helyét, ahol kiegészítő (B) kameraként működhet.

A XC10-zel akár 305 Mbps sebességgel rögzíthetők UHDTV szabványú (3840×2160-es felbontású) 4K felvételek egy belső CFast 2.0 kártyára, vagy akár 50 Mbps sebességgel készíthetők Full HD (1920 x 1080-as) felvételek, a nagy felbontáshoz a professzionális világban szabványos 4:2:2-es szín-mintavételezést használva. Az XC10, a Cinema EOS kamerákhoz híven a magas (akár 20 000-es) ISO-érték alacsony megvilágítás mellett is használható, a 12 fokozatú széles dinamikatartomány pedig jól kivehetővé teszi a részleteket a csúcsfényes és az árnyékos területeken is.

A speciális fejlesztésű 10x optikai zoomobjektívhez a Canon kategóriavezető képstabilizációs technológiája társul. A 27,3-273 mm-es fókusztávolság (video módban ez 35 mm-nek felel meg) azt jelenti, hogy bizonyos határok között, a szélesen pásztázó tájképektől a makro felvételekig mindent egy objektívvel lehet rögzíteni. A profik és az amatőrök számára egyaránt nagy előny, hogy amellett, hogy kiváló minőségben, 12 megapixeles felbontásban fotózhatnak, a 4K-s videofelvételekből 8,29 megapixeles állóképeket is kinyerhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szintén zenész: hamvába holt az Izrael elleni kibertámadás

hét ápr 13 , 2015
A fontosabb izraeli honlapok ellenálltak, de több szórakoztató zenei internetes oldal „elesett” az Anonymus csoport hackereinek keddi, „elektromos holokausztként” meghirdetett akciójában – értesült a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja. Keddre összehangolt kibertámadást ígért Izrael ellen a hackercsoport, és sikerült is több tucat honlapot működésképtelenné tennie, de ezek között […]
hacker

És még ez is...