Dell PowerEdge C4130: Big Power

szerverA Dell bemutatta a nagy teljesítményű számítástechnikához (High Performance Computing, HPC) tervezett PowerEdge C4130 szerverét. A legnagyobb teljesítményigényű HPC-munkaterhelések gyorsítására kialakított PowerEdge C4130 rack szerver rendkívül kisméretű grafikus vezérlővel rendelkezik. Ez az egyetlen Intel Xeon E5-2600v3 1U processzorral ellátott szerver, amely akár négy grafikus gyorsító kártya befogadására is képes, így versenytársaihoz képest akár 33 százalékkal nagyobb grafikai teljesítményt biztosít.

A PowerEdge C4130 processzoronként és rack szekrényenként négyszer annyi PCIe grafikus gyorsítókártyát tartalmaz, mint a hasonló HP rendszerek — áll a Dell közleményében. A PowerEdge C4130 több mint 7,2 teraflop sebességre képes egyetlen 1U méretű szerver segítségével, az energiafelhasználásra számított sebesség pedig elérheti a 4,17 gigaflop/watt értéket. Így a felhasználók tovább optimalizálhatják alkalmazásaik teljesítményét és hatékonyságát, és a hagyományos adatközpontokban jelentkező hely- és energiakorlátok sem jelentenek problémát.

A PowerEdge C4130 ötvözi az NVIDIA és az Intel innovatív technológiáit, és öt, különböző HPC-környezetekhez igazított konfigurációban érhető el. Így a tudományos és orvosi kutatólaboratóriumok, pénzügyi cégek, valamint vagy a nagyobb elemzéseket végző, illetve nagy adatmennyiséget feldolgozó ipari vállalatok és szervezetek is gyorsabban alkalmazkodhatnak a változó üzleti igényekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mesterséges intelligenciát kutató cégbe fektet az ABB

ked dec 2 , 2014
A svéd, robotgyártó ABB tőkét fektetett be a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó vállalatba, a Vicariousba. A Vicarious egységes algoritmikus architektúra kifejlesztésével a látás-, a nyelv- és mozgásszabályzás terén az emberihez fogható intelligencia létrehozásán dolgozik. A San Franciscó-i központú vállalat olyan vizuális észlelési problémák megoldására koncentrál, mint például a felismerés, a […]