Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXVII.

Nixie

  • A Gartner előrejelzései szerint „2016-ban 6,4 milliárd informatikai eszköz kapcsolódik az Internetre világszerte, ami 30 százalékkal több mint 2015-ben; továbbá ez a szám 2020-ra eléri a 20,8 milliárdot”
  • Az IBM kutatása szerint a világ adatainak 90 százaléka az elmúlt két évben keletkezett. Az okostelefon felhasználók naponta több millió egyedi tartalmat hoznak létre, amihez gyors és minőségi háttérhardverekre van szükségük.
  • A McKinsey Global Institute elemzése szerint, a dolgok internetéhez kapcsoló üzleti tevékenység 2025-re éves szinten 11 milliárd dollárt mozgat majd meg.
  • Az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cégkutatásból az derült ki, hogy a Huawei márkaismertsége 2015 júniusa óta 70-ről 79 százalékra nőtt. A márka a fiatalok körében a legismertebb: a 16 és 24 év közötti megkérdezettek 87 százaléka ismeri. A Honor márkaismertsége is jelentős növekedést mutatott a vizsgált időszakban, 7 százalékról 14 százalékra növekedett.
  • A Windows 10 jelenleg a világ leggyorsabban terjedő operációs rendszere, amelyet már több mint 270 millió aktív eszközre telepítettek, vagyis 145 százalékkal múlta felül a Windows 7 penetrációs sebességét. A Windows 10 használata közben eltelt idő is rekordot döntött: a felhasználók több mint 75 milliárd órát töltöttek el a platformon annak elindulása óta.
  • A Check Point 2015-ben kiadott biztonsági jelentése szerint minden egyes órában 106 ismeretlen malware letöltés történik, és ez a szám csak egyre nő. Ennek ellenére a nagyvállalatoknak – mivel tartanak a hálózati teljesítmény csökkenésétől és a fontos szolgáltatásokat érintő kiesésektől – mindössze egyetlen százaléka használ a jövő fenyegetéseit is figyelembe vevő biztonsági technológiát a nulladik napi támadások kivédése érdekében.
  • A Kaspersky Lab felmérése szerint, a válaszadók több mint fele (52 százalék) gondolja úgy, hogy egyre több olyan kiberfenyegetés van, amelyekkel szembe kell nézniük gyermekeinek. Sőt, mi több, 45 százalékuk számolt be azon aggodalmáról, hogy gyermekeinek ellenőrizhetetlen hozzáférése van nem megfelelő online tartalmakhoz, 41 százalék aggódik amiatt, hogy gyermekei veszélyes idegenekkel kommunikálnak és közel ugyanennyien (40 százalék) félnek attól, hogy gyerekeik túl sok személyes információt osztanak meg magukról online.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Duál kamerás a Huawei P9 és P9 Plus

pén ápr 8 , 2016
A Huawei bemutatta legújabb zászlóshajó termékét, a P9-et, amely a Huawei és a Leica Camera AG együttműködésének első terméke. A vállalat a P9 mellett bemutatta a készülék „nagytestvérét”, a P9 Plust is. A londoni Battersea Evolutionban tartott rendezvényen leplezte le legújabb televíziós reklámfilmjének előzetesét, amely a vállalat két, új globális […]
Huawei