Adatelemzési boom előtt áll a techszektor

boomAz adatelemzést, a Big Datát tartják a jövő első számú üzletének a technológiai szektor vezetői – derül ki a KPMG friss kutatásából. Az adatmenedzsment üzletág előretörését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly még csak a válaszadók 33 százaléka jelölte meg a jövő egyik legfőbb it-húzóágazatként, idén viszont már 51 százalékuk említette a várhatóan legtöbb bevételt generáló tevékenységek között.

Az adatelemzés előretörése nem jelenti azt, hogy a várhatóan legtöbb bevételt generáló ágazatok listáját tavaly 38-38 százalékkal vezető cloud– és mobilszolgáltatások vonzereje elkopott volna a szektor vezetőinek szemében, ezek említési gyakorisága ugyanis 40, illetve 41 százalékra emelkedett a várhatóan legnagyobb bevételt generáló ágazatok között. A lista élmezőnyének ilyen sűrűsödése és az említési gyakoriságok egyidejű növekedése pozitív szektorális várakozásokat mutat.

A cégvezetők különösen az Egyesült Államokban optimisták: a technológiai szektor szempontjából az USÁ-t 81 százalékuk sorolta az első három legjobban növekvő piac közé. Ebben a rangsorban a második helyet Kína érte el 47 százalékkal, a harmadik helyre pedig az Egyesült Királyság került 42 százalékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Clinton: az USA hibázott Merkel lehallgatásával

sze jún 18 , 2014
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter szerint az informatikai hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) átlépett határokat, amelyeket tiszteletben kellett volna tartania, így például hiba volt Angela Merkel német kancellár mobiltelefonjának lehallgatása. A külügyminiszter szerint az NSA volt informatikusa, Edward Snowden az ügynökség szigorúan titkos anyagainak kiszivárogtatásával veszélybe sodorta hazája és […]

És még ez is...