Ezerszámra kapcsolják le a honlapokat

switchA londoni rendőrség szellemitulajdon-védelemmel foglalkozó egysége a tavaly 2 500, hamis termékeket áruló honlapot záratott be, amelyek korábban több tízmillió fontos forgalmat bonyolíthattak le — írja a hamisitasellen.hu.

A fogyasztóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a hamisított termékeket gyártó oldalak látogatásával azt is kockáztatják, hogy a személyes adataikat más csalásokhoz használják fel és a számítógépükön is megjelenhetnek „rosszindulatú” programok — nyilatkozta Andy Fyfe, az londoni rendőrség szellemitulajdon-védelemmel foglalkozó egység, a PIPCU vezetője.

Clare Harvell, 42 éves Cheshire-i lakos is áldozatául esett egy ilyen, mostanra már eltávolíttatott honlapnak. Egy pár UGG csizmát rendelt a lányának karácsonyi ajándékként, miután a Google az elsők között ajánlotta fel a kérdéses oldalt.

Elmondása szerint az oldalon “jó minőségű képek” voltak és a szájt “teljesen igazinak hatott”. Azonban amikor a csizma megérkezett, Clare-nek csalódnia kellett. “Nagyon olcsónak látszanak. Az eladó 17 fontot tüntetett fel a csomagon értékként, pedig én 70-nél is többet fizettem. Még csak nem is dobozban voltak, mindössze kartonpapírba csomagolták őket.” Harvell vissza tudta kérni a pénzt a hitelkártya szolgáltatójától, de elmondása szerint az ügy itt nem ért véget, mert a honlap tulajdonosa később vissza akart élni a megszerzett adatokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

8,2 millió beltéri helyzetmeghatározásra

sze máj 14 , 2014
8 253 520 millió forint uniós támogatást nyert el a DevKi Műszaki Fejlesztő és Szolgáltató Kft. A 100 százalékos támogatásban részesült vállalkozás a fejlesztés során egy beltéri, mobil helyzetmeghatározás követelményrendszerének és alapvető elvárásainak lefektetését és egy prototípus elkészítését tűzte ki célul. A megoldás és követelményrendszer leginkább a kiskereskedelem és magán felhasználás […]

És még ez is...