A NÚSZ Zrt. korszerűsíti az útdíjfizetési rendszert Ecuadorban

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) korszerűsíti az útdíjfizetési rendszert Ecuadorban, miután együttműködési megállapodást kötött a dél-amerikai ország közlekedési minisztériumával — közölte a NÚSZ Zrt.

A társaság a megállapodás alapján vállalta a helyi útdíjfizetési rendszer átfogó fejlesztését és egységesítését. A megbízás részeként megvalósíthatósági tanulmány készül, és kidolgozzák a díjpolitika megújítását célzó koncepciót is. Ecuador 8100 kilométernyi aszfaltozott közúthálózatának mintegy húsz százaléka útdíjköteles, a közlekedők 75 százaléka pedig még hagyományos módon, készpénzben fizet. Az ország kulcsszerepet játszik az észak-déli áruszállításban, hiszen területén halad át a világ leghosszabb gyorsforgalmi útvonalának számító, 21 országot összekötő pánamerikai főút – indokolták a fejlesztést. A társaság érdeklődik a tehergépjármű-súlymérő rendszerre vonatkozó nemzetközi pályázat iránt is, amit áprilisban írnak ki Ecuadorban. A 16 helyszínes állomáshálózat kiépítése és tízéves üzemeltetési díja körülbelül harminc millió dollár lesz. Számos dél-amerikai országban nincs még elektronikus útdíjrendszer, a NÚSZ Zrt. tavaly ősz óta tárgyal a kolumbiai, a perui és az ecuadori szakminisztériumokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tíz gigabájt plusz mobilnetet ad mindenkinek a Magyar Telekom

vas márc 15 , 2020
A Magyar Telekom a Facebookon jelentette be, hogy a koronavírus miatt minden lakossági-, üzleti- és feltöltőkártyás ügyfelüknek ingyen biztosít tíz gigabájt internetet. A plusz netet március 16-án aktiválják, és április 30-ig lehet felhasználni. “Sosem volt ekkora szükség a család, a barátok, munkatársak és közösségek együttműködésére, és hogy a digitális kapcsolattartás […]
Magyar Telekom vírus