Oracle: a felhő-technológia kiaknázásához új döntéshozatali kultúra kell

felhoA felhő-technológiában rejlő teljes üzleti és gazdálkodási potenciál kiaknázásához kultúraváltásra van szükség a cégek informatikai döntéshozatali folyamatában – állapítja meg az Oracle tanulmánya. A felmérés legfőbb megállapítása az volt, hogy az új technológiában rejlő üzleti lehetőségek kiaknázását leginkább az akadályozza, hogy az informatikai beruházásokról és az informatikai feladatok finanszírozásáról hozott döntéseket egy korábbi technológiai bázison kialakult vállalati kultúra határozza meg. Az előrelépéshez tehát elsősorban kultúraváltásra lenne szükség a vállalatok döntéshozatali folyamatában.

A felmérés szerint például az informatikai kiadásoknak jellemzően több mint hatvan százaléka felett nem is a vállalatok informatikai osztályai, hanem adott üzleti egységei diszponálnak, ami eleve megnehezíti az előfizetéses felhőszolgáltatások igénybevételét. Komoly problémát jelent az is, hogy az informatikai beruházásokról készülő tervekben nem tudják finanszírozási forrásként szerepeltetni a felhőszolgáltatásoknak és más innovatív projekteknek köszönhetően potenciálisan jelentkező többletbevételt.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kipróbáltuk: Datalocker DL3

ked szept 6 , 2016
A gyártó jóvoltából kipróbálhattuk a DataLocker Inc. már-már atombiztos külső merevlemezét. Az atombiztosság kétszeres: egyrészt bivalyerős alumínium tok védi a merevlemezt, amit még a mellékelt vastag gumiborítással lehet fokozni, másrészt a tok tartalmaz egy elektronikát, amely röptében titkosítja a merevlemezen tárolt adatokat. A biztonságnak persze ára van, és most nem […]