A Yettel használt okostelefonok értékesítésével próbálkozik

YettelÁprilistól kísérleti jelleggel használt prémium okostelefonok értékesítését indítja el a Yettel Magyarország Zrt.

Áprilistól kísérleti jelleggel a Yettel is bevezeti a használt, prémium okostelefonok értékesítését. A Yettel kizárólag A+ minősítésű, használt iPhone készülékek értékesítésével indítja el a próbaidőszakot. Ennek értelmében az okostelefonok szinte újszerű állapotban kerülnek a kínálatba, amelyek előzetesen egy 56 pontra – többek közt az akkumulátorra, a kijelzőre, a funkcionalitásra, valamint az adattörlésre vállalt teljes garanciára – kiterjedő átfogó bevizsgáláson esnek át.

A kártyafüggetlen készülékeket legalább 85 százalékos akkumulátor-életciklussal, töltőadapterrel, valamint töltőkábellel együtt értékesíti a Yettel. A kínálatban elérhető készülékek életciklusa átlagosan öt év; megfelelő tarifacsomaggal párosítva a telefonok nagyságrendileg akár bruttó százezer forinttal is kedvezőbb áron érhetőek el azok aktuális piaci árához képest. A használt mobilok online és kiszállítással érhetőek el a kínálatban; a szolgáltató két év kellékszavatosságot és cseregaranciát is vállal rájuk.

A Yettel bízik a program sikerében

és abban, hogy a használt prémium okostelefonok értékesítésének megkezdésével jelentősen hozzájárulhat a fenntarthatóbb mobilvásárlási trendek hazai elterjesztéséhez. A szolgáltató a tapasztalatok fényében dönt majd a program hosszabb távú folytatásáról és a kínálat bővítéséről. A Yettel új szolgáltatásának partnere a Recommerce Solutions Ltd.

A Yettel legutóbbi országos reprezentatív kutatása alapján a magyarok ötöde négy évnél tovább, a legtöbben – a megkérdezettek mindegy fele – három-négy évig, negyedük pedig mindössze egy-két évig használja mobiltelefonját. A használaton kívüli készülék leggyakrabban otthon, a fiókban végzi – a válaszadók több mint fele (55 százalék) megtartja a kiszolgált mobilt, bár egy korábbi kutatás eredményéhez képest (63 százalék) ez javulásnak tekinthető. Magyarországon mintegy tízmillió mobil-előfizetés van, így a már nem használt mobilkészülékek is milliós nagyságrendben lehetnek a fiókok mélyén.

Akik megőrzik korábbi mobiljukat, azoknak közel fele (47 százalék) egy készüléket, egyharmaduk (32 százalék) kettőt, ötödük (21 százalék) pedig három vagy annál is több mobiltelefont tart otthon. A használtkészülék-átvevő lehetőségek terjedésének és a lakossági ismeretterjesztésnek fontos szerepe lehet abban, hogy csupán egy év alatt jelentős előrelépés tapasztalható 2022-höz képest, amikor még a régi mobilokat tároló válaszadók közel fele (46 százalék) őrzött a fiókban három vagy annál több használt mobilt – ráadásul akár tíz-tizenöt évnél is régebbi darabokat. A kutatásból látszik, hogy szerencsére már egyre kevesebben dobják a szemétbe régi telefonjukat: a 2022-es tíz százalék után tavaly már csak a megkérdezettek hét százaléka tett így.

A használt mobiltelefonok globális piaca évről évre dinamikusan nő, a forgalom tavaly elérte az ötvenöt milliárd dollárt, becslések szerint 2025-re pedig már hetven milliárd dollárra nőhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Digiméter: Újabb index, amiben nem tud előrelépni hazánk

hét ápr 22 , 2024
ShareTweetPinShareA Digiméter 2020, 2021 és 2022 után immár negyedik alkalommal mérte fel a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) digitalizációjának szintjét. A főindex értéke százas skálán mérve 40 lett – ugyanez az érték 2020-ban és 2021-ben is 40 volt, 2022-ben pedig 41 – azaz továbbra sem látszódik érdemi változás a magyar […]
Pintér Róbert, a Digiméter kutatásvezetője

És még ez is...