Felvételi: akár 75 extrapont is érhet az ICDL bizonyítvány

Beck György, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) elnökeA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint az Óbudai Egyetem 2024-től figyelembe veszi a 400 felvételi pontszám feletti 100 pont beszámításánál az ICDL-t.

A BME tanulmányi bizottsága 2024-től figyelembe veszi a 400 felvételi pontszám feletti 100 pont beszámításánál az ICDL-t: az ICDL Base bizonyítványt 25 ponttal, az ICDL Standardet 50 ponttal, a fejlett digitális ismereteket igazoló ICDL Advanced tanúsítványt pedig 75 ponttal honorálják a BME-n. Tehát a megszerezhető többletpontok háromnegyede teljesíthető a digitális kompetenciák igazolásával. Az Óbudai Egyetemen 35 pontot ér bármilyen típusú ICDL- bizonyítvány igazolása a felvételi eljárás során 2024-től. Mindkét tanintézmény esetében legfeljebb 400-as felvételi pontszám feletti 100 pont beszámításánál lehet kalkulálni az ICDL által jelentett extra pontokkal.

”Fontosnak tartjuk, hogy ne csupán a műszaki jellegű oktatási intézmények fedezzék fel az ICDL fontosságát, akár a művészeti, bölcsészeti, orvosi képzésekbe is beépüljön az ICDL által minőségbiztosítottan nyújtott tudás. A célunk a társadalom általános digitális fejlettségének növelése, mert ebben van tennivaló. A DESI index mutatói szerint hazánk a 27 uniós tagállam közül jelenleg a 22. helyen áll digitalizációban, az emberi tényezőt, a digitális kompetenciát tekintve pedig csak a huszonharmadikok vagyunk. Míg több területen javulás tapasztalható, az elmúlt években a digitális kompetenciák területén még romlott is a helyezésünk. Ezen szeretnénk változtatni az ICDL szélesebb körben való elfogadottságával” – fogalmazott Beck György, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) elnöke.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egy kezelés, mely javíthat a hajhullásodon

ked okt 18 , 2022
ShareTweetPinShareA kevésbé növő haj vagy a hajhullás egyaránt érinthet férfiakat és nőket, akár már egészen fiatal kortól kezdődően. Sokan már az öregedés jeleinek vélik ezeket a tüneteket, elkeseredésükben többféle kezelést kipróbálnak. A probléma észlelését követően érdemes szakemberhez fordulni, és a hajhullást, hajnövesztést gátló okokat beazonosítani. Ezután kezdődhet a kezelés, melyhez […]
aesthetica.hu

És még ez is...