Fantasztikus eredmény: a digitális oktatás alatt kevesebbet bántalmazták egymást a diákok és a tanárok

iskolai osztály - naplóSokkal kevesebb bántalmazást tapasztaltak a gyerekek a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatás hatására – állapította meg egy közép-európai felmérés. A felmérés szerint Magyarországon a megkérdezettek kilenc százaléka tapasztalt a gyerekektől, tíz százaléka a tanároktól bántalmazást. A gyerekek viselkedését 66-66 százalékban segítőkészség és kedvesség, 56 százalékban egymás támogatása jellemezte. A bántalmazás a hat-hét éveseknél ugyan elenyésző százalékban, de más országokhoz képest erősebben volt jelen Magyarországon – tették hozzá. Kiderült a felmérésből az is, hogy a magyar szülők hetven százaléka tanult a gyermekével, míg például Romániában ez az arány csak 46 százalék volt. A járvány miatt Magyarországon a szülők 31 százaléka kedvező, 29 százaléka kedvezőtlen változást vett észre gyermeke viselkedésében. A pozitív változások közt leginkább a „nyugodtabb, boldogabb”, „segítőkészebb, családcentrikusabb”, „önállóbb, figyelmesebb, koncentráltabb” kifejezéseket jelölték meg.

A Cartoon Network felmérése Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Németországban több mint négyezer 6 és 12 év közötti gyermek megkérdezésével készült október 12. és 18. között. A gyerekek szüleikkel együtt válaszoltak a kérdésekre. Magyarországról 805 válasz érkezett – olvasható a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Cisco megvenné a Banzai Cloud Zrt.-t

csü nov 19 , 2020
ShareTweetPinShareA Cisco bejelentette a felhő alapú környezetek menedzselésével foglalkozó magyar alapítású Banzai Cloudra vonatkozó vásárlási szándékát. A Banzai Cloud kulcsemberei közül többen már az évtized első felében együtt dolgoztak, majd 2015-ben megalapították és sikerre vitték az első, adatok menedzselésével foglalkozó projektjüket, a SequenceIQ-t. Akkor a világ egyik legnagyobb big data […]
felhő

És még ez is...