Emerson: a bővítés után szervezeti átalakítás is lesz

forintTöbb mint négy és fél milliárd forint értékű, saját erőből finanszírozott beruházással közel duplájára bővítette gyártókapacitását az amerikai székhelyű Emerson ipari szoftver és mérnök vállalat Egerben. A most átadott fejlesztésnek köszönhetően 10 500 négyzetméteres hasznos területtel bővül az Emerson eddig 13 400 négyzetméteren működő egri gyára. A 4 milliárd 550 millió forintból kialakított üzemrész a gyártókapacitás bővítése mellett új irodákat és más, a termelést kiszolgáló egységeket is magában foglal, ezzel hosszabb távon kétszáz új munkahelyet teremt a hevesi megyeszékhelyen, valamint annak vonzáskörzetében.

Jérome Thomas, az Emerson fluid technikai és pneumatika üzletágának európai operatív alelnöke elmondta, hogy cégük jelenleg 670 dolgozót foglalkoztat Egerben, ezzel a cég a város harmadik legnagyobb munkaadója. Az elmúlt évben száznegyvennel bővült az üzem létszáma, emellett bővítették egri termékkutatási- és fejlesztési központjukat is, ahol a mérnöki létszám harmincötről ötvenre nőtt. Az egri beruházás az amerikai vállalat globális üzleti stratégiájának fontos részét képezi. A hevesi megyeszékhelyen működő üzem tapasztalt dolgozói, költséghatékonysága és kedvező logisztikai adottságai révén erősíti a vállalatcsoport versenyképességét. Az alelnök kitért arra is, hogy a bővítés egy új korszak kezdete egri bázisukon, amely szervezeti átalakítással és szemléletváltással is jár a további növekedés érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Telekom eladja a Pan-Inform Kft.-t a magyar állam részére

pén dec 10 , 2021
A Magyar Telekom 100 százalékos érdekeltségébe tartozó T-Systems Magyarország Zrt. adásvételi szerződést írt alá leányvállalata, a digitális egészségügyi szolgáltatásokat végző Pan-Inform Kft. értékesítéséről a magyar állam részére – közölte a Deutsche Telekom magyar leányvállalata. A közlemény szerint a vételár mintegy 5,5 milliárd forint, amely az adásvételi szerződésben rögzített feltételek szerint módosulhat. […]
Magyar Telekom

És még ez is...