Sport és technológia: minden napra egy forradalom

A sportteljesítmény fokozásának legújabb forradalmát hozta el a digitalizáció – hangzott el a Magyar Telekom által szervezett, „A digitalizáció az új dopping?” címmel meghirdetett kerekasztal-beszélgetésen.

A rendezvényén azt tárgyalták, miként járul hozzá a technológia fejlődése az emberi test tökéletesítéséhez, és hol húzódik a határ, amelyet átlépve már nem a sportoló, inkább a gép eredményét kellene dicsérni. A sydneyi olimpián aranyérmet nyert úszó, Kovács Ágnes kiemelte: a technológia segítségével most már akár a hobbi-, akár az élsportolók számára is személyre szabott edzésterv állítható össze. Kiemelte: sportágában a mennyiségi munka egyre inkább minőségibe megy át. Dörnyei Balázs, a Ferencváros női labdarúgó-csapatának vezetőedzője szerint a technikai eszközök az edzői munkában is jelentős változásokat hoztak.

„A meccsek mély elemzéséhez nem elég a játékidő alatt átélt vizuális élmény, ennél sokkal alaposabb betekintést kaphatunk a digitális forrásokból. A különböző szenzorok és az általuk mért adatok segítségével ugyanis lehetőség van arra, hogy visszanézzék a játékosok teljesítményét, valamint az okoseszközök adatai az edzésekre való felkészülésben is segítenek” – mondta a szakember, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a futballmérkőzéseket mégsem a játékosok fizikai képességei döntik el, hiszen az agyuk 90 perc alatt 1,5-1,8 millió döntést hoz. Hozzátette: szerinte nem a megnyert párharcok száma a meghatározó, s inkább azok a csapatok nyernek, amelyek futballozni akarnak, és nem azok, amelyek „háborút” szeretnének nyerni. Mint a Magyar Telekom közleményéből kiderül, eseményen számos, ehhez hasonló mélységű hozzászólás volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Online kassza: csak simán világsiker

vas jún 2 , 2019
ShareTweetPinShareAz online pénztárgépek jelentősen megnövelték a kis cégek bejelentett forgalmát. A kiskereskedelemben 20-26, a szálláshely-szolgáltatási, valamint a vendéglátási szektor kisvállalkozói 30-40 százalék többletbevételt értek el az online pénztárgépek használatával — közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár. A forgalomnövekedés mellett az államkasszának is jelentős összeget hozott az online kassza bevezetése, ezért […]
ZX-81

És még ez is...