A kormány létrehozta a HTMR-t, de csak egy éven belül állítják fel

rp_forint1-e1443464102320.jpgA kormány létrehozta a Hálózatfejlesztés Támogató és Monitoring Rendszert (HTMR), ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végére Magyarországon minden olyan háztartás, amelyik igényli, hozzáférhessen a szupergyors internethez – közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség kedden az MTI-vel. A monitoring rendszer célja egy országos szintű, térinformatikai alapú, elektronikus hírközlési nyilvántartás kialakítása, amely alkalmas a hálózatfejlesztési pályáztatás naprakész kezelésére, a nyertes pályázatok végrehajtásának felügyelőmérnöki, valamint a hatósági folyamatok elektronikus támogatására – tették hozzá.

A HTMR fő feladatai a rendszer működéséhez szükséges szoftver- és hardver-informatikai infrastruktúra beszerzése, a szupergyorsinternet-program nyilvántartási, műszaki és pénzügyi előtervezési, ellenőrzési, elemzési és stratégiai tervezési funkcióinak, valamint a programhoz kapcsolódó projektek kollaborációs feladatainak támogatása – fogalmaztak. A 2,5 milliárd forintból épülő HTMR-t egy éven belül, négy ütemben állítják fel. Az első szakaszában olyan főbb pontok teljesülnek, mint a kiszolgáló infrastruktúra telepítése, a logikai és fizikai rendszertervek, a központi térinformatikai adatbázis működtetése, valamint a hálózat-nyilvántartási és -felügyeleti funkciók élesítése — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a [email protected] új verziója

pén aug 5 , 2016
A [email protected] termékcsalád – [email protected], [email protected], [email protected] – teljes körű szolgáltatás menedzsment megoldást kínál, legyen szó a költségek igényléséről és jóváhagyásáról, időnyilvántartásról, számlázásról vagy épp a beérkező számlák kezeléséről. Míg a korábbi, 2015 végén megjelent ötödik verzió újításai sokkal inkább technikai jellegű voltak, addig a 6.0 verziónál jelentős figyelmet szenteltek […]