Karácsony: az okoseszköz-eladások megugrására számítanak a távközlési szolgáltatók

karacsony-telanyo-okostelefonAz okoseszköz-eladások jelentős növekedésére számítanak Magyarországon az ünnepek alatt az MTI által megkérdezett távközlési szolgáltatók az előző éves tapasztalataik alapján. A Magyar Telekom az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a karácsonyt megelőző egy hónap értékesítésének forgalma a tavalyi tapasztalatok alapján, meghaladja az átlagosnak számító hónapok dupláját. Az online megrendelések még ennél is erősebb felfutást mutatnak: az átlagos hónapok forgalmának háromszorosa érkezik az ünnepi időszakban, az utolsó héten pedig háromszor nagyobb a hajlandóság a vásárlásra, mint az év egyéb időszakaiban. Kutatások szerint a teljes éves online vásárlásoknak körülbelül a negyede realizálódik a november-decemberi időszakban – írta a szolgáltató.

A Vodafone sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy a karácsony előtti időszakban mindig jelentősen megugrik az okos eszközök iránti kereslet, a legnagyobb érdeklődés az okostelefonok iránt mutatkozik. Az értékesítésen belül az okostelefonok vezetnek a táblagépek előtt, de nagy az érdeklődés az okosórák iránt is. A Telenor az MTI megkeresésére közölte, hogy az éves forgalom jelentős hányada a karácsonyi időszakra összpontosul, ebben az időszakban általában kétszámjegyű növekedést tapasztal eladásaiban egy átlagos hónaphoz képest. A vállalat meglátása szerint megnőtt a prémium kategóriás Samsung és Apple készülékek értékesítése, de egyre több vásárlót érdekelnek az okos kiegészítők is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Telenor túl a kétszázmillión

vas dec 20 , 2015
A Telenor Csoporthoz most már több mint kétszázmillió mobil előfizető tartozik. Jelentős mérföldkő ez a Telenor ázsiai, európai és skandináviai történetében. A Telenor Ázsia és Európa 13 piacán van jelen. A vállalat 21 éve alapította magyarországi leányvállalatát és 1996-ban lépett be Ázsiába, ahol jelenleg a térség vezető mobilszolgáltatója. 2015 harmadik […]