Cipőt a cipőboltból, megfelelő helyiségbe a megfelelő tévét!

Szili-KrisztianSokan az utolsó pillanatra halasztják a karácsonyi televízióvásárlást. Az LG szakembereinek alábbi tanácsai abban segítenek, hogy a lehető legjobb — igényeinek és lehetőségeinek is megfelelő — készüléket tudja kiválasztani.

Először is azt célszerű eldönteni, hogy a lakás melyik helyiségében fogjuk használni az új készüléket. Egyrészt egy kisebb szobába nem célszerű egy túlzottan nagy tévét elhelyezni, másrészt más igényeknek kell megfelelni akkor, ha a konyhába, a hálószobába, a gyerekszobába vagy a család minden tagja által használt nappaliba keressük a legjobb megoldást. Ha például túl közel ülünk egy túl nagy tévéhez, akkor hosszú távon nehezebbé, fárasztóbbá válhat a teljes kép befogadása, hiszen még a tökéletes kép is pixelessé, szemcséssé válhat. Érdemes a következő ökölszabályt alkalmazni: körülbelül akkora tévét vegyünk, aminek a képátmérője fele annak a távolságnak, ahonnan nézzük. Ha tehát két méterről nézzük a tévét, 100 cm-es képátló az ideális méret. Persze minél jobb a felbontás, annál élvezetesebb a kép közelebbről is.

Konyhai elhelyezés esetén a kisebb méretű, ám széles betekintési szöget biztosító televíziók közül érdemes válogatni. Utóbbi követelményt az IPS panellel szerelt készülékek teljesítik, amelyek oldalról nézve is torzításmentes képet adnak. Ez azért különösen hasznos, mert a konyha olyan helyiség, ahol az ember sürög-forog, vagyis nem egy fix helyről követi a műsort. Persze van az az életkor, amikor az ember a hálószobában is sürög-forog… ide egyébként az LG szakemberei full HD Smart TV-t, azaz okostévét célszerű beszerezni, például a legkorszerűbb, felhasználóbarát, többszörös tesztgyőztes webOS 2.0 operációs rendszerrel. Azért épp egy okostévé lehet a legjobb választás a hálóba, mert így az esti film, sorozat után még gyorsan, kényelmesen át lehet futni a híreket a neten, böngészni egy kicsit, esetleg reggel, indulás előtt játszani egyet, illetve megnézni egy érdekes videót a YouTube-on.

A nappaliba egy, a helyiség méretéhez — pontosabban a nézőtávolsághoz — leginkább illeszkedő képátlójú OLED TV lehet az optimális választás a kifutó LCD és plazmatévék helyett. Az OLED-technológia — amely olyan fajsúlyú műszaki újdonság, ami a színes televíziózás vagy éppen a lapostévék megjelenéséhez hasonlítható — organikus fénykibocsátó képpontokat alkalmaz, amelyek saját maguk képesek fény kibocsátására és színek létrehozására, így a képeket megjelenítő kijelző külön háttérvilágítás nélkül tud működni. Érdemes ellátogatni egy nagyobb elektronikai áruházba, hogy a saját szemünkkel győződjünk meg arról, milyen élethű képet, végtelen kontrasztot jelenít meg egy OLED TV. „Mivel a nappalink a házunk, lakásunk középpontja, a dizájn sem mindegy: egy jól megválasztott vékony, kecses, ívelt modell tovább emeli a helyiség fényét” — hívja fel a figyelmet Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. szakértője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Döbbenet: az összes minisztérium felmondja a mobil-internet szerződéseit a Magyar Telekommal

pén dec 18 , 2015
A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal – közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel. Kovács Zoltán később hozzátette: a mobilinternet-előfizetéseket mondják fel. A kabinet szerdai ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel. A […]

Friss, ropogós