CES 2015: robotokkal és drónokkal árasztják el a világot

robotSoha nem látott mennyiségű robotot és drónt vonultat fel a jövő év legfontosabb és legnagyobb érdeklődéssel várt technológiai seregszemléje a CES 2015. A mobil- és okoseszközök forradalmának köszönhetően a robottechnológia lendületet kapott és egyre inkább betör mindennapi életünkbe. A közeljövő legfrissebb húzótrendjeit január elején bemutató Las Vegas-i tech szupershow-n éppen ezért az eddigieknél lényegesen nagyobb teret kapnak az emberi irányítás nélkül működő gépek. A CES külön kiállítóteret szentel a 25 legmeghatározóbb technológiai szegmensnek, így többek között saját techzónát kapnak az intelligens járművek, a 3D nyomtatás, a kiberbiztonság, a startupok, a fitnesz tech, a szenzorok, az okosotthonok, az okosórák, vagy a viselhető eszközök. A kiállítás kiemelten fókuszál a robottechnológia és a drónok óriásléptű fejlődést mutató területére.

A robottechnológia kilépett a sci-fi írók által kreált fantasy-térből, a mobil- és okoseszközök forradalmának köszönhetően a különböző funkciókat kiszolgáló robotok és droidok már mindannyiunk ajtaján kopogtatnak. A humanoid szórakoztatóelektronikai eszközöktől a robotizált takarító gépekig, a robottechnológia sok egyéb terület mellett forradalmasíthatja a világgal való interakciót, vagy éppen egészségi állapotunk és környezetünk monitorozását. A CES 18 innovatív robottechnológiai céget vonultat fel, melyek bemutatják az intelligens, önműködő, felhőbe kapcsolt és mobil eszközzel irányítható gépek teljes spektrumát.

A CES-t szervező Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CEA) kutatása szerint a hétköznapi használatra gyártott drónok piaca 2015-ben megközelíti majd a 400 ezer értékesített eszközt, ami 130 millió dolláros árbevételt és 55 százalékos növekedést jelent 2014-hez képest. Öt éven belül pedig a civil felhasználású drónok piacának volumene könnyen meghaladhatja az egymilliárd dollárt is. A drónok 2015-ben először kapnak saját kiállítóteret a CES keretén belül, melynek köszönhetően a szektor vezető vállalatai mutatják be legújabb fejlesztéseiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Késik a Combinók kameráinak telepítése

ked dec 2 , 2014
Késik a Combino villamosok Futár fedélzeti egységgel, illetve belső kamerákkal való felszerelése a kivitelező miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI megkeresésére. A BKK tájékoztatása szerint a projekt néhány hét késedelemben van, mert a vállalkozó csak jelentős késéssel tudta a Futár és videorendszer terveit úgy elkészíteni, […]

Friss, ropogós