Német autópályaüzemeltetővel üzletel a Microsec

PKI MicrosecA Microsec Zrt.-vel szerződött a német autópályákat üzemeltető Die Autobahn vállalat az intelligens járműkommunikáció biztonságát nyújtó úgynevezett V2X-PKI rendszer fejlesztésére — közölte az informatikai társaság.

A cég négyéves megbízást kapott az intelligens rendszerekkel felszerelt gépjárművek és az érintett eszközök közötti kommunikációs technológia biztosítására. Kraudy Roland, a Microsec V2X PKI termékcsapat vezetője elmondta: 2025-re a V2X, vagyis más járművekkel és útinformációs rendszerekkel intelligensen kommunikálni képes autók a mindennapok részévé fognak válni. A 2025-ös „modellévtől” kezdve az összes ötcsillagos törésteszttel rendelkező autónak V2X képesnek kell lennie. Hozzátette: mindez csak akkor működhet jól, ha a rendszeradatok is tökéletes biztonságban vannak. Szabóné Endrődi Csilla, a társaság V2X PKI területért felelős igazgatósági tagja hozzátette: a PKI technológiával olyan digitális pecsét helyezhető el az üzeneteken, amelyet a jelen technológiai adottságokkal nem lehet feltörni. Ha feladó és a fogadó közötti „úton” valaki mégis megmásítaná az üzenetet, akkor ez a pecsét lekerül az adatcsomagról, amit a rendszerek azonnal jeleznek és közbeavatkoznak.

A Microsec Zrt. 1984-es alapítása óta bizalmi szolgáltatóként az elektronikusan hiteles és bizonyító erejű okiratok, valamint az elektronikus aláírás technológiájára épülő üzleti megoldásokat nyújt. A nyilvános cégadatok szerint a mintegy száz alkalmazottat foglalkoztató cég árbevétele az utolsó lezárt üzleti évében, 2020-ban meghaladta a 2,7 milliárd forintot az előző évi 2,68 milliárd forint után. Adózott nyeresége 500 millió forint lett 2020-ban, az előző évben pedig 504 millió.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

IoT-ben csúcson a Vodafone

pén febr 11 , 2022
Világszerte piacvezető szerepet tölt be a Vodafone a dolgok internete (IoT) szolgáltatók között, a vállalat 2022-ben nyolcadik alkalommal kapta az elismerést az amerikai Gartner piackutató vállalat IoT-szolgáltatást nyújtó szervezeteket vizsgáló, Magic Quadrant felmérése szerint. A távközlési vállalat közleménye szerint a felmérésben szereplő 18 vállalat közül ismét a legmagasabb helyezést érte […]
IoT bűvös négyzet

És még ez is...