Ericsson: ilyen lesz a jövő, a közeljövő II.

okosKözeledik az év vége és az Ericsson ConsumerLab negyedik éves trend-jelentésében már most bemutatja a jövő év és általában a közeljövőt jellemző legfontosabb új fogyasztói trendeket. 2015-ben és az azt követő időszakban az alábbi tízenegy fogyasztói trend várható:

4. „Intelligens” polgárok. Az intelligens városok elképzelése nagyon érdekes – csakhogy ez az intelligencia jelentős részben csupán a mellékhatása az emberek mindennapi viselkedésében bekövetkező változásoknak. Ahogyan az Internet révén egyre tájékozottabbá válunk, egyre hatékonyabb döntéseket hozunk. A fogyasztók szerint 2020-ra mindennapossá válik a forgalomsűrűségi térképek és az energiafogyasztás-összehasonlító és valós idejű vízminőségmérő alkalmazások használata is.

5. Megosztáson alapuló gazdaság. Ahogyan az Internet segítségével az információk megosztása minden korábbinál egyszerűbbé és hatékonyabbá válik, egyre közelebb kerülnek a megosztáson alapuló gazdaságban rejlő hatalmas lehetőségek. Az összes okostelefon-tulajdonos fele nyitott rá, hogy kiadja üresen álló szobáját, kölcsönadja használaton kívüli háztartási berendezéseit, szórakoztató vagy sporteszközeit, hiszen az eszközök megosztása kényelmes és pénztakarékos megoldást jelent.

6. Digitális pénztárca. Az okostelefon-tulajdonosok 48 százaléka szívesen használná a telefonját fizetésre különféle termékek és szolgáltatások vásárlásakor. Ezen felhasználók 80 százaléka pedig úgy gondolja, hogy 2020-ra összes vásárlásukat okostelefonon fogják fizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mike Michel: ebben nincs semmi csel

sze dec 17 , 2014
December 24-25-26-án korlátlan Hipernet hozzáférést ajándékoz ügyfeleinek a Telenor. Az adatforgalmi számlálók lekapcsolásával gyakorlatilag korlátlan internet eléréssel használható a Hipernet minden telenoros számára, legyen szó lakossági, üzleti, számlás vagy kártyás előfizetésről. „A Telenor azzal segíti ügyfeleit, hogy az ünnepek alatt azok is találkozhassanak – az interneten keresztül -, akik személyesen […]

És még ez is...