A mesterséges intelligencia hatása a százszorszépekre műtárgypiacra

Kollmann Szilvia, mutargy.comA műgyűjtés kulisszatitkairól, a mesterséges intelligencia műtárgypiaci hatásáról, ékszer- és drágakő-befektetésről és a legdrágább magyar művészek rangsoráról is szó lesz november 7-én, a V. Műtárgybefektetési Konferencián.

A konferencia kiemelten foglalkozik a magán- és vállalati gyűjtemények létrehozásának és gyarapításának motivációival, a műkereskedelem adózási kérdéseivel, a magángyűjtők és múzeumok együttműködésével, az ékszer mint alternatív befektetés lehetőségeivel és az új technológiák és innovációk megjelenésével a műkereskedelemben – olvasható a tájékoztatóban. A nap folyamán a résztvevők a hazai műtárgypiac kiemelkedő szakértőinek előadásait, kerekasztal-beszélgetéseit hallhatják. A konferencia elsősorban a műtárgybefektetés iránt érdeklődőknek, műtárgyvásárlóknak, kezdő és aktív műgyűjtőknek, illetve a műkereskedelmi szereplőknek szól – írják a tájékoztatóban.

Az idei konferencián mutatják be A magyar művészek aukciós piaca kiadvány negyedik kiadását, amely a magyar alkotókat aukciós teljesítményük alapján állítja sorrendbe. Kollmann Szilvia, a rendező műtárgy.com alapító ügyvezetője előadásában a legfontosabb számokat, trendeket és rangsorokat, köztük a top 50 legdrágább nem élő művész és top 25 legdrágább élő művész listáját ismerteti. A konferencia vendége lesz Pierre Vasarely, az op art és a kinetikus művészet atyjaként világhírűvé vált, pécsi születésű Victor Vasarely unokája, aki Vasarely regényes évszázada című új könyvét mutatja be apja és nagyapja életútjáról, személyes történeteivel kiegészítve azt. A bevezetőt Kárpáti Katalin muzeológus tartja, Vasarely francia nyelvű előadását szinkrontolmácsolással hallhatják az érdeklődők.

Szó lesz a privát és az állami szektor együttműködési lehetőségeiről

Takács József geológus-mineralógus, drágakőszakértő, ötvösmester előadásában az ékszer- és drágakő-befektetésről beszél és ismerteti e speciális terület előnyeit és veszélyeit. A konferencián panelbeszélgetés keretében lesz szó a magángyűjtemények és a vállalati gyűjtemények létrehozásának és gyarapításának motivációiról, míg a magángyűjtők, magángyűjtemények és a közgyűjtemények kapcsolatát elemzi Pados Gábor, az acb Galéria és az Irokéz Gyűjtemény tulajdonosa, Petrányi Zsolt, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének főosztályvezetője, Spengler Katalin műgyűjtő és Szipőcs Krisztina, a Ludwig Múzeum szakmai igazgatóhelyettese. Szó esik majd a múzeumi kölcsönzések gyakorlatán át a privát és az állami szektor összetettebb együttműködési lehetőségeiről.

Radnai Károly, az Andersen Magyarország ügyvezető partnere előadásában átfogó képet ad a legfontosabb, műtárgyvásárlást és értékesítést érintő adózási kérdésekről. Az új technológiák illetve a mesterséges intelligencia fejlődésével járó változásokról és kihívásokról beszélget majd Faragó Balázs, a Walters Cube alapítója, CEO, Kieselbach Ákos művészettörténész, műkereskedő, Starcz Ákos, az Index vezérigazgatója és Szauder Dávid MI művész, kurátor.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Konferencia: Neumann után, szabadon

ked okt 24 , 2023
A jövő hónap közepén Neumann után, szabadon címmel konferenciát rendez az NJSZT és a SZTAKI. A Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) és a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) közös konferenciáján az előadásokon szó lesz egyebek mellett a kvantumszámítógép és a kvantuminternet rejtelmeiről, a jövő repülőgépeiről, és az is kiderül majd, […]
Neumann János

És még ez is...