A Magyar Telekom lemaradt a Yettel mögött

Magyar Telekom ünnapA Magyar Telekom ügyfelek mobil adatforgalma 2023-ban az ünnepek alatt közel 30 százalékkal* nőtt az előző év azonos időszakihoz képest.

Az ünnepek alatt a vezetékes internetszolgáltatás adatforgalma 30,8 százalékkal volt magasabb a 2022-es ugyanezen időszakához képest. Szilveszterkor a korábbiakhoz hasonlóan alacsonyabb, az előző napok csúcsértékeihez képest pedig nagyjából 18 százalékkal kisebb volt a forgalom. Az év első napja azonban elhozta az eddigi legnagyobb vezetékes adatforgalmát, ami a karácsonyi csúcsot további három százalékkal múlta felül. Az ünnepi időszakban megfigyelhető volt a streaming szolgáltatások forgalmának megugrása is, mind karácsonykor, mind a két ünnep között magas forgalmat mértek, melyet szintén felülmúlt az idei év első napjaiban tapasztalható streamingelés. Január első hetében is hasonlóan magas forgalomra számítanak a Magyar Telekomnál a hosszabb iskolai téli szünet miatt.

2023-ban a vezetékes internetszolgáltatás adatforgalmára ismételten nagy hatással voltak a játék letöltések: egy-egy ilyen alkalommal közel az éves növekedésnek megfelelő forgalmi növekedést mutattak ki a szokásos esti csúcsidőszak helyett akár már a reggeli óráktól kezdve. December 24. és 27. között a Magyar Telekom valamennyi mobil és vezetékes előfizetője hálózaton belül külön díj felszámítása nélkül, korlátlanul beszélhetett egymással, mely a hangforgalomban nem okozott jelentős változást. Az új év első fél órájában a mobil hangforgalom elérte egy átlagos munkanap mérhető forgalmi csúcsértékét. A vezetékes hangforgalomban az újévi üdvözletek hatására január 1-én a hétköznapinak megfelelő forgalmi értékeket tapasztaltak. A küldött sms darabszámában ugyanakkor nem látszott jelentős növekmény szilveszter éjszakáján.

(*A Yettel adatforgalom-növekedése ennek majdnem háromszorosa, 89 százalék volt. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Romló kilátások: a Delta megpróbál előre menekülni

pén jan 5 , 2024
Együttműködési megállapodást kötött a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata a Delta Systems Kft. és az evosoft Hungary Kft. A tőzsdén jegyzett társaság közleménye szerint a két társaság együttműködése révén magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek növelik versenyképességüket a hazai és nemzetközi piacon. Az együttműködését a romló növekedési kilátások mellett […]
Újhegyi András, a Delta Systems Kft. üzletfejlesztési és stratégiai igazgatója

És még ez is...