A digitalizáció jelentette kihívásokról tárgyalna a MaSzSz

szakszervezetA munkaerőpiacon a digitalizáció hatására megjelenő kihívásokról a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) keretein belül is beszélni kell majd — nyilatkozta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke.

Kordás László a digitalizáció jelentette kihívások közül kiemelte az önvezérelt járművek megjelenését, a gépesítés következtében megszűnő munkahelyek kérdését, továbbá a munkavállalók digitális kompetenciáinak fejlesztését célzó képzések szükségességét, hogy könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A szakszervezeti vezető szerint a témával azért lenne érdemes a VKF keretein belül is foglalkozni, hogy a kormány és a szociális partnerek is végig gondolják azokat a lehetséges lépéseket, amelyek révén az egyén versenyképessége és a vállalkozások piaci környezete, bevételei is emelkedhetnének. A munka jövője című konferenciát hagyományteremtő céllal szervezte a MaSzSz, a Friedrich Ebert Alapítvány támogatásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szigorodtak a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályok

sze nov 23 , 2016
Szigorította a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályokat kedden az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére. Pintér Sándor belügyminiszter – elektronikus hírközlésről szóló törvényt is módosító – javaslatát kormánypárti és jobbikos szavazatokkal fogadta el a Ház, a minősített többséget igénylő rendelkezések 155 igen és 44 nem szavazatot, az egyszerű többséggel elfogadható passzusok 155 igen, […]
sim-kártya