A Twitter gyűlöletbeszéd ellen küzdő nonprofit szervezetet perel

Linda Yaccarino TwitterAz X (volt Twitter) közösségi médiaplatform beperelt egy nonprofit szervezetet, amely a gyűlöletbeszéd és a dezinformáció ellen küzd.

Az amerikai média korábban arról számolt be, hogy az Elon Musk tulajdonában lévő X levelet küldött a Center for Countering Digital Hate (CCDH) nevű szervezetnek, és azzal fenyegetőzött, hogy beperli a nonprofit szervezetet egy egyelőre meg nem határozott kártérítés érdekében. A levélre válaszul a CCDH ügyvédei azzal vádolták az X-et, hogy „megfélemlíti azokat, akik bátran kiállnak az uszítás, a gyűlöletbeszéd és a káros online tartalmak ellen”. Azt is mondták, hogy X állításainak nincs ténybeli alapja.

A per egy júliusban megjelent médiajelentésből ered, amely a CCDH kutatásának megállapításait közölte, miszerint a platformon megnőtt a kisebbségi közösségekkel szembeni gyűlöletbeszéd. Az X és vezérigazgatója, Linda Yaccarino hamisnak minősítette a jelentést, és azt mondta, hogy az „helytelen, félrevezető és elavult mérőszámok gyűjteményén alapul, amelyek többnyire a Twitter felvásárlását röviddel követő időszakból származnak”.

Egy blogbejegyzésben az X azt írta, hogy a CCDH engedély nélkül jutott hozzá az adataihoz, és azzal vádolta, hogy az X a felhasználói feltételeket megsértve adatokat szerzett meg a platformjáról. Megismételte, hogy a kutatásban szereplő mérőszámokat a kontextusból kiragadva használták fel, hogy megalapozatlan állításokat tegyenek az X-ről.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU a dezinformáció jobb megértését célzó kezdeményezésre hirdet pályázatot

sze aug 2 , 2023
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság pályázatot hirdetett egy olyan projekt támogatására, amely feltárja, hogyan jelennek meg az online és offline felületeken a hamis információkon alapuló híresztelések, valamint segítené ezek hatásaival szembeni fellépést. A brüsszeli testület közleménye szerint a pályázat 1,2 millió euró (mintegy 460 millió forint) összegű uniós finanszírozással jár. Célja annak […]
Európai Unió

És még ez is...