A Hotelify-ban lát fantáziát a ViVeTech

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, és Márton Miklós, a Vivetech vezérigazgatójaNyolc százalékos tulajdonrészt szerez a kiberbiztonságra szakosodott ViVeTech Nyrt. a Hotelify okoshotel szolgáltatásokat fejlesztő magyar startupban – jelentette be a vállalat.

A részesedésszerzés tőkeemelés útján, új részvények kibocsátásával történik, amely során a ViVeTech 478 260 darab, egyenként egy forint névértékű és 418 forint kibocsátási értékű részvényt jegyez. A tőkeemelés teljes – ázsióval együtt számított – összege kétszázmillió forint, amelyért nyolc százalék tulajdonrészt szerez a Smart Hotel Solution Zrt.-ben.

A ViVeTech már több éve nyújt it-biztonsági szolgáltatásokat magyar kritikus infrastruktúra (KI) szolgáltatóknak, illetve a pandémia miatt a szokásosnál is erősebb fókuszt kapó egészségügyi intézményeknek. A tapasztalatokra építve olyan szoftvert fejleszt, amely segíti a KI szolgáltatóknak a jogszabályoknak való megfelelést egész Európában. A társaság piaci és tőzsdei stratégiájának kiemelt eleme az akvizíciók olyan vállalatokban, melyek hozzáférést biztosítanak azon piacokhoz, amelyek kizárólag it-biztonsági szolgáltatások révén nehezen lennének elérhetők a ViVeTech számára. Ezen startégia része, hogy a ViVeTech bejelentette: nyolc százalékos tulajdonrészt szerez a Hotelify okoshotel megoldásokat fejlesztő Smart Hotel Solution magyar startupban.

„Növekedési stratégiánk megvalósítása során folyamatosan vizsgáljuk azokat a befektetési és akvizíciós lehetőségeket, amelyekkel bővíthetjük a ViVeTech piacait. A Hotelify esetében a stratégiai kapcsolódási pont a kiberbiztonságban rejlik. Az okos rendszerek terjedése komoly kiberbiztonsági kihívásokkal jár, és ezzel a megállapodással szeretnénk a HORECA piacra is belépni, a hoteleknek megoldást kínálni” – indokolta a tranzakciót Márton Miklós, a ViVeTech vezérigazgatója.

„Hotelify megoldásunk sok szempontból úttörő megoldásokat visz a szálloda üzemeltetési és szálloda használati funkciók területére. A piacon egyedülálló kapcsolatokkal rendelkezünk a hotelek menedzsmentjét ellátó úgynevezett PMS rendszerek felé, és meggyőződésünk, hogy a sok fontos személyes adatot és kritikus rendszert kezelő megoldásunk egy másik legfontosabb versenyelőnye a működés és a benne tárolt adatok biztonsága. Ebben az elkötelezettségünkben találtunk tökéletes partnerre a ViVeTechben” – mondta el Várszegi Endre a Smart Hotel Solution Zrt. vezérigazgatója.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ismerős? Minél kevésbé tájékozott, annál inkább ragaszkodik a téveszméjéhez

hét okt 24 , 2022
Miközben az emberiség tudáshoz való hozzáférése jobb mint valaha, soha nem volt könnyebb önigazolást találni a valótlan állításokhoz, amit ironikus módon elsősorban a tudománynak köszönhető online tér és egyéb tömegkommunikációs eszközök tesznek lehetővé. A kiutat nem valamilyen új csodaszer jelentheti ebből a toxikus helyzetből, hanem a jó öreg tudomány és […]
Neil deGrasse Tyson