A Delaware Debrecenben is irodát nyit

Jezsoviczky Ádám, a Delaware Consulting Hungary Kft. ügyvezetőjeA belga tulajdonosi hátterű, információ-technológiai tanácsadással foglalkozó Delaware Consulting Hungary Kft. a vállalat budapesti központja mellett Debrecenben is irodát nyit. A 2,7 milliárd forint értékű projektet a Magyarországon élő magyar állampolgárok csaknem hatszázmillió forinttal támogatják. Első körben hetven új munkahelyet hoznak létre Debrecenben még idén — jelentette ki Jezsoviczky Ádám, a magyar leányvállalat egyik ügyvezetője. Nyilvános cégadatok szerint a magyar leányvállalat 2021-ben 1,48 milliárd forint árbevétel mellett 55 millió üzemi eredményt ért el, ami után 9,05 millió forint adót fizetett be az államkasszába. Tavaly, 2022-ben szépen nőtt a bevétel, már 2,08 milliárd forint forgalmat ért el a cég, ám a nyereség 172 milliós veszteségbe fordult, amit pénzügyi műveletekkel tovább sikerült rontani: az adózott eredmény így -213,54 millió forint lett, ezért adófizetési kötelezettsége sem volt a vállalatnak.

Az informatikai szolgáltatószektor Magyarországon ma 175 ezer embernek ad munkát, a szektor termelési értéke 2022-ben tízszázalékos növekedést követően meghaladta a 3600 milliárd forintot, és ezzel rekordot döntött.

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot a társasággal az oldalukon keresztül, hogy megérdeklődjük miből áll össze az iroda megnyitásának 2,7 milliárdos költsége, mert nehezen tudjuk elképzelni, hogy az első körbe tervezett hetven alkalmazotthoz szükséges informatikai és egyéb berendezések, eszközök, néhány csocsó asztal, kávéfőző, és a többi beszerzése, valamint egy tágas, minőségi iroda bérlése több évre ne jönne ki néhány százmillióból. Amint választ kapunk kiegészítjük azzal a cikket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Erdélyi a CETIN hr-igazgatója

sze júl 5 , 2023
ShareTweetPinShareA CETIN Hungary Zrt. toronycég Erdélyi Emőkét nevezte ki hr-igazgatónak. A humánerőforrás-menedzsment területén közel húsz évnyi tapasztalattal rendelkező Erdélyi június 30-ától felügyeli a mintegy kétszáz alkalmazottat foglalkoztató infrastruktúraszolgáltató hr-tevékenységét. Feladata a vállalat stratégiájának támogatása is, amelynek célja a hagyományos adatcsatlakozási és infrastrukturális szolgáltatások nyújtása mellett az ügyfélközpontú, biztonságos és komplex […]
Erdélyi Emőke, a CETIN Hungary Zrt. hr-igazgatója

És még ez is...