Nem szállít tovább Oroszországba az Asus

Jonney Shiht, az Asus vezérigazgatója
Jonney Shiht, az Asus vezérigazgatója

A tajvani Asus hétfőn jelentette be, hogy leállítja az Oroszországba tartó szállítmányait és tartja magát e nemzetközi szabályozáshoz. Korábban Mikhailo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes azt kérte a cég vezérigazgatójától, Jonney Shihtől, hogy ne üzleteljenek tovább az Orosz Föderációval. Azzal érvelt, hogy Oroszországnak nincs erkölcsi alapja, hogy a tajvani társaság zseniális technológiáját használják. Az ASUS a szállítások leállítása mellett ígéretet tett arra, hogy egymillió dollárral támogatja az ukrajnai menekültek ellátását — számolt be a 444.hu.

 

Asus Ukrajna

Mihajlo Fjedorov miniszterelnök-helyettes, Ukrajna Digitális Transzformációs Minisztériuma és Bizottsága miniszterének  levele az Asus vezetőjének.

Kedves Shih úr!

Ukrajna most a demokrácia és a szabadság védelmének frontvonalában áll az Orosz Föderáció által elindított háborúval szemben. Most kemény és példátlan körülményeken vannak hazánkban, amikor a szomszédos ország ellenséges fegyveres erői megpróbálják megszállni Ukrajnát, és már 10 napon át fplyamatosan súlyosan támadják és pusztítják országunk infrastrukturáját, polgári épületeket rombolva, és ártatlan civileket, köztük nőket és gyerekeket gyilkolva.

Az it-ipar mindig támogatja a felelősség és a demokrácia értékeit. Hisszük, hogy az Ön cége is osztja ezeket. Most a felelősség a választás, a választás, amely meghatározza a jövőt. És most, jobban, mint valaha, emberek élete függ az önök döntésétől.

Felszólítjuk a vállalatát, hogy szüntessen meg minden kapcsolatot, és hagyjon fel az üzletkötéssel az Orosz Föderációban, amíg az orosz agresszió Ukrajnában meg nem szűnik, és helyre nem áll a tisztességes rend.

Felszólítjuk Önt, hogy szüntesse be az oroszországi ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolatokat, beleértve a hardver- és elektronikai termékek szállítását, a technikai támogatás nyújtását és szolgáltatások nyújtását.

Reméljük, hogy partnerei is szívesen támogatják ezt, demonstrálva az alapvető álláspontjukat és egységüket az Oroszország Ukrajna ellen vívott törvénytelen háborújával szemben.

Az egész demokratikus világ csodálja az ukránok hősiességét, és határozottan elítéli az Ukrajna elleni indokolatlan véres orosz agressziót. A világ különböző iparágainak számos vállalata csatlakozott már a tiltakozáshoz, hogy támogassa Ukrajnát. A pénzügyi területen a MasterCard és a Visa blokkolta a hitelkártya-szolgáltatásokat az agresszor ország számos bankja számára. A Google, az Apple fizetési szolgáltatásaikat letiltották az orosz bankkártyájáknál. Az Oracle, a Samsung, a Dell, a Siemens és sokan mások felfüggesztették minden tevékenységüket az Orosz Föderációban.

Kérjük az Önök támogatását, amennyiben a demokrácia és a béke elveinek védelme már csak közös erőfeszítéssel lehetséges. Az ukrán kormány őszintén osztja a szabadság és a demokrácia értékeit, és úgy véli, hogy ezek továbbra is az informatikai vállalkozások további növekedésének alapjául szolgálnak majd mind globálisan, mind az azonos alapokon álló országokban.

De ahogy fentebb mondtuk, ez már nem üzleti kérdés, hanem a béke és az élet kérdése.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Xage viszonteladója lett az evopro

ked márc 15 , 2022
A Xage Security Inc. amerikai kiberbiztonsági vállalat bejelentette partneri együttműködését az evopro systems engineering Kft.-vel. Az Xage Fabric viszonteladójaként az evopro saját digitális transzformációs megoldásai mellett immár Zero Trust (nulla bizalommal rendelkező) architektúrát is kínál ügyfeleinek Közép- és Kelet-Európában. Mostantól az evopro-val dolgozó gyártók korszerűsíthetik a biztonsági megoldásaikat, miközben egyidejűleg […]
Xage

Friss, ropogós