A csehek is igazat adtak a Médiatanácsnak

Nemzeti Média- és Hírközlési HatóságKét esetben is intézkedett a cseh társhatóság, a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának jelzése nyomán amiatt, hogy az AMC és a Film Café csatornák nem a hazai korhatár-besorolásnak megfelelően sugároztak filmeket. Az RRTV felhívta az érintett médiaszolgáltatókat, hogy tegyenek eleget a szigorúbb magyar jogszabályi előírásoknak. A hatóság közleménye szerint a cseh társhatóság, az RRTV az AMC csatornán szeptember 20-án 15 óra 17 perctől sugárzott „40 éves szűz”, valamint a Film Café műsorán október 13-án 14 óra 7 perctől vetített „A nagy fehér” című filmeket vizsgálta a Médiatanács jelzése nyomán.

Mindkét filmet korhatárjelzés nélkül sugározták, holott a magyar szabályozás szerint mindkettőt a IV. kategóriába (tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott) kellett volna sorolni, és ennek megfelelően csak 21 óra után lehetett volna közzétenni – tették hozzá, azzal együtt, hogy a magyar médiahatóság ezért mindkét esetben a médiaszolgáltató felett joghatósággal rendelkező RRTV-hez fordult, amely felhívta az érintett csatornákat, hogy tegyenek eleget a cseh törvényi előírásoknál szigorúbb magyar előírásoknak, különösen a korhatárkategória-jelzések használata tekintetében. Korábban a holland társhatóság adott igazat egy hasonló ügyben a magyar hatóságnak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarországon tovább növekszik a 5Gringos sportfogadások piaca

hét febr 12 , 2024
Számos más iparághoz hasonlóan a szerencsejátékok és a sportfogadások online piacon való megjelenése is valódi robbanást hozott az ágazatnak. Nem véletlen, hogy egy mondaton belül kerül említésre ez a két terület, hiszen számos platformon, mint amilyen a https://5gringo.org címen elérhető 5Gringos is, a kaszinó játékok és a sportfogadási lehetőségek egyaránt […]
laptop 3D Prezi

És még ez is...