NMHH: intézkedett a holland társhatóság a Viasat 3 szolgáltatójával szemben

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)A Médiatanács jelzésére intézkedett a holland társhatóság a Viasat 3 szolgáltatójával szemben, a csatornán ugyanis nem megfelelő idősávban vetítettek egy 16 éven aluliaknak nem ajánlott filmet.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint, a Viasat 3 csatornán július elsején, a kora délutáni órákban vetítették a Gothika című filmet 16 éven aluliaknak nem ajánlott minősítéssel. Bár a besorolás megfelelt a magyar szabályoknak, a közzététel időpontja nem, mivel az ebbe a korhatári kategóriába tartozó műsorszámokat kizárólag 21 óra és hajnal 5 óra között lehet közzétenni. Az erről szóló bejelentés kapcsán a Médiatanács értesítette a holland társhatóságot, amely egyetértett azzal, hogy a közzététel időpontja jogsértő, hiszen a holland szabályozás sem engedi meg a tizenhat éven aluliaknak nem ajánlott tartalom napközbeni sugárzását.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EP megszavazta a kényszerítés elleni eszközt

hét okt 9 , 2023
Az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta azt az új kereskedelmi eszközt, amely lehetővé teszi az EU számára, hogy reagáljon, ha az EU vagy a tagállamok gazdasági zsarolással szembesülnek olyan külföldi ország részéről, amely egy adott politika vagy álláspont befolyásolására törekszik. Az eszközhöz a legvégső esetben lehet folyamodni, és akkor is […]
Europai Parlament

És még ez is...