Tízmilliárd forintos fejlesztés az MVM Netnél

Országszerte 10,73 milliárd forintból megvalósuló, optikai alapú hálózatfejlesztést valósít meg az MVM Net Távközlési Szolgáltató Zrt., hogy a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében a szélessávú lefedettséggel nem rendelkező régiók is legalább 30Mbit/s sebességű internet-hozzáféréshez jussanak – közölte Bakos Róbert műszaki igazgató.

Tájékoztatása szerint a 2018 augusztusában záruló projekthez csaknem nyolcmilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást használnak föl. Az igazgató többek között a vállalkozások versenyképességének javulását és az elektronikus közigazgatás terjedését várja a beruházástól. Vigné Szalontai Katalin projektvezető közölte, hogy az MVM Net Zrt. 13 járásban nyert megbízást NGA (Next Generation Access – új generációs szélessávú hozzáférés) hálózatfejlesztésre, a beruházások átlagosan hetven százalékos támogatási intenzitással valósulnak meg.

Elmondta: a beruházás körülbelül háromszáz települést érint, több mint hatvanezer lakossági, közel háromezer üzleti és ötszáz közintézményi igényt elégít ki. A fejlesztendő területek szórtan helyezkednek el, a társszolgáltatók infrastruktúrájára nem lehet mindenhol számítani, ezért saját építkezésekre is szükség lesz – tette hozzá. Közölte azt is, hogy a nyomvonaltervek 99 százalékban elkészültek és hamarosan készülhetnek a kiviteli tervek, ez három-négy hónapot vesz igénybe, a kivitelezés pedig várhatóan a harmadik negyedév végén elkezdődhet. Hozzátette, hogy a jövő nyári céldátum előtt elkészülő hálózatokat korábban is átadhatják, a lakossági igényeket az MVM Net Zrt. részben saját maga, részben partnerek bevonásával látja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jánosi Marcell emlékét egy köz fogja őrizni

pén jún 23 , 2017
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) kitörő örömmel jelentette be, hogy kezdeményezésére közterület fogja viselni Jánosi Marcell nevét. Ezzel a magyar mérnöktársadalom egyik legkiemelkedőbb alakját ismeri el Budapest közössége. Mint az NJSZT honlapján olvasható, a kezdeményezésük után a III. kerületi önkormányzattal folytatott végsőkig kitartó egyeztetés eredményeként a Fővárosi Közgyűlés 2017. […]

Friss, ropogós