A Codecool átveszi a Green Fox Academy tanulóit és oktatóit

Boda József, a Codecool ügyvezetőjeMiután a napokban bejelentették a Green Fox csődjét, kérdésessé vált, hogy mi lesz a sorsa a képzés díját már kifizető tanulóknak és mentoraiknak. A Codecool programozóiskola bejelentette, hogy náluk fejezhetik be folyamatban lévő tanulmányaikat a csődöt jelentett társaság tanulói.

A piac egyik legnagyobb európai szereplője, a Magyarországon is piacvezető Codecool programozóiskola bejelentette, hogy a Green Fox befektetőivel született megállapodás szerint náluk fejezhetik be folyamatban lévő tanulmányaikat a csődöt jelentett társaság tanulói, valamint átveszi e tanulók mentorait is.

„A 167 tanuló sorsának rendezésén túl az úgynevezett bootcampek képzési modellje iránti elkötelezettségünket is bizonyítja, mikor azt jelentjük be, hogy a Codecool Programozóiskola átveszi a folyamatban lévő Green Fox kurzusokat a tanulókkal és a mentorokkal együtt” – mondta el Boda József, a Codecool alapító-ügyvezetője. „A Codecool pozíciója a régió vezető programozóiskola-láncaként erős, 2023-ban közel 6000 diákot oktattunk 8 országban, így működésünkbe könnyen beilleszthető ezeknek a kurzusoknak a végigvitele.”

Rendelkeznek gyakorlattal a rövidebb képzések lebonyolításában is

A Codecool a lengyel SDA-val történt tavalyi összeolvadását követően Európa egyik legnagyobb digitális képzésekkel foglalkozó vállalata, immár 20 ezer befejezett továbbképzést vallhat magáénak a régióban, és több mint 450 vállalati partnerrel rendelkezik, így az egyik legnagyobb európai szereplőnek számít. A mostani megállapodás értelmében a Codecool biztosítja a Green Fox Academy három országban (Magyarországon kívül Csehországban és Szlovákiában) lévő 167 aktív diákja és az őket oktató mentorok számára, hogy csatlakozhatnak a Codecoolhoz, és az általuk biztosított infrastruktúrán befejezhetik a képzésüket.

Miközben Európa egyik legnagyobb digitális képzésekkel foglalkozó vállalataként a Codecool alapvetően hosszabb, tíz hónapos kurzusokat szervez, rendelkezik gyakorlattal a rövidebb, specializált képzések lebonyolításában is. Legnépszerűbb konstrukciójuk az állásgaranciával kínált, utólag is finanszírozható full stack szoftverfejlesztő képzés, azonban az évek során egyedi vállalati megrendelőknek fejlesztett speciális tanfolyamokat, és időről időre itthon és külföldön is elindított szakterületi kurzusokat, például a kiberbiztonság, a szoftvertesztelés, az adatelemzés vagy a frontend fejlesztés területén.

A Codecool vezetői és befektetői határozottan állítják, hogy a társadalom és a gazdaság digitális transzformációja olyan speciális szaktudást igényel, ami jelenleg nem áll rendelkezésre kellő mértékben vagy éppen kellő számú munkavállalónál. Az átmeneti gazdasági recesszió ugyan lassítja ezt a bizonyos digitális transzformációt, ezt az EU-szintjén több milliósra becsült képzettség- és munkaerőhiányt be kell tölteni, a nagyon közeli jövőben. „Egyszerre kell tekintettel lennünk a karrierváltásban eltökélt emberek és az őket alkalmazó vállalatok igényeire. A képzéseink korszerűsége, az általunk kínált tudás minősége és az aktuális technológiai ismeretek iránti kereslet a garancia arra, hogy a Codecool olyan szakembereket képez, akik az egyik leginkább jövőálló ágazatban, az informatika területén hosszútávon tudnak sikeresek lenni” – magyarázza Boda.

forint ikonA nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Codecool Kft. 2022-ben 2,4 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 2,3 milliárd forint után. A cég adózott eredménye a 2021. évi 1,3 millió forintról 390 millió forintra változott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új határidőket szabott az MNB

hét dec 25 , 2023
ShareTweetPinShareA három éve hibamentesen és biztonságosan működő Azonnali Fizetési Rendszer új szolgáltatásainak bevezetésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új határidőt adott. A jegybank közlemény szerint három év hibamentes működés alapján döntött úgy az MNB, hogy érdemes továbbfejleszteni a rendszert.  Az MNB – a központi rendszer és a pénzforgalmi szolgáltatók készültségi […]
Magyar Nemzeti Bank

És még ez is...