Szépen szerepeltek lányaink az informatikai diákolimpián

EGOI 2023A 2023-as Európai Lány Informatikai Diákolimpiáról (European Girls’ Olympiad in Informatics – EGOI) a magyar csapat arany nélkül, de két ezüstéremmel tért haza.

A svédországi Lundban megrendezett EGOI-n a világ 52 országából érkeztek diákolimpikonok. Az EGOI-n a többi informatikai diákolimpiához – így például a CEOI-hoz, IOI-hoz – hasonlóan versenyprogramozási feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. A 2023-as EGOI-n a négyfős magyar delegációból ketten, Fülöp Csilla, a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium diákja és Keresztély Zsófia, a budapesti Szent István Gimnázium diákja is ezüstérmet szereztek. Az EGOI 186 versenyzője közül Nagy Korina, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákja és Nagy Boglárka, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja a 115. és 131. helyen végeztek.

A diákolimpikonok Erdősné dr. Németh Ágnes csapatvezető, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke, és Szabó Zsanett csapatvezető-helyettes vezetésével vettek részt az EGOI-n. “Fontos és motiváló eseményen vettünk részt, ahol mind a lányok, mind a csapatvezetők értékes gondolatokat cseréltek, érdekes beszélgetéseken vettek részt, megismerték más országok hasonló problémáit és a különböző megoldásokat. További együttműködések kezdete lesz az idei verseny is. Az EGOI-n való részvétel nemcsak a verseny miatt fontos, hanem motivációt ad a következő év kemény munkájához és értékes kapcsolatok építésére ad lehetőséget” – kommentálta az idei eredményeket Erdősné.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Terjeszkedik a MediaMarkt

szo júl 22 , 2023
Még idén három új üzlet megnyitását tervezi Magyarország -a saját állítása szerint- legnagyobb műszaki áruházlánca, a MediaMarkt. Július 13-án Hódmezővásárhelyen nyitotta meg legújabb, „Shop-in-Shop” típusú áruházát a MediaMarkt. A Tesco hipermarkettel közösen megvalósított üzletformában még idén további két egység átadását tervezi a cég. A három új áruházzal így összesen tizenhétre […]
MediaMarkt

És még ez is...