Nagy Diák IQ-teszt: két informatikus hallgató nyert

EinsteinA lányoknál Erdős Szilvia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves mérnök-informatikus hallgatója, a fiúk között Dankovics Attila, az Eötvös Loránd Tudományegyetem elméleti matematikus és programkezelő informatikus hallgatója nyerte el a fődíjat és a legintelligensebb diák címet a Nagy Diák IQ-teszt döntőjén. Magyarország második diák intelligenciaszint-mérése, a Nagy Diák IQ-teszt szeptember közepén indult. Az első fordulóban egy több éves fejlesztéssel készült, betanulhatatlan, adaptív IQ-tesztet kellett kitölteni az interneten. A Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat által szervezett országos verseny online fordulójában több mint 16 ezren tették próbára a tudásukat.

A továbbjutók közül 725-en vettek részt a második fordulóban, ahol a Mensa HungarIQa hivatalos felvételijével birkóztak meg egy élő tesztíráson. Innen a legalább 135-ös IQ-val rendelkezők mehettek tovább a döntőbe. Ők a népesség legintelligensebb egy százalékához tartoznak. A döntőbe 365-en jutottak be, ahol a megjelent 280 diák egy több részből álló, élő show keretében, közönség előtt dolgoztatta meg a szürkeállományát. A feladványokat a nézők kivetítőn láthatták, és a versenyzőknek nemcsak a helyes megoldásokra, hanem a gyorsaságra is koncentrálniuk kellett. A feladványokat a Mensa HungarIQa és a Rejtvényfejtők Országos Szövetsége közösen állította össze.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Áruforgalmi ellenőrző rendszer: munkabizottság már van

hét dec 8 , 2014
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésére megalakult az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (eáker) munkabizottság, hogy az elektronikus fuvarlevél rendszer januári bevezetése zökkenőmentes legyen – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. Az elektronikus fuvarlevél részletszabályait meghatározó végrehajtási rendelet tervezetét a NAV honlapján véleményezhetik az érintettek mától. Az MTI idézi Vargát, […]

Friss, ropogós