A Vodafone és a Skool folytatja

A Vodafone Magyarország támogatásával harmadszor is sikeresen zajlott le a Skool Klub Miskolcon. A program célja, hogy a lányokkal is megszerettesse az olyan, egyelőre jellemzően fiúk által kedveltebb, digitális kompetenciákat igénylő szakmákat, mint például a programozás. A résztvevő 14-18 éves lányok így betekinthettek a szakma szépségeibe.

A tíz hétig tartó programsorozat alatt két szakavatott oktató és egy szervező segített tájékozódni a résztvevőknek. Sokan ugyanis információ hiánya miatt nincsenek tisztában az előttük álló munkaerő-piaci lehetőségekkel e területen. A képzések a Scratch nevű programban folytak, amit elsősorban a programozással ismerkedő gyerekek számára fejlesztettek ki, de a Skool célja természetesen eddig sem a profin programozó kislányok kinevelése volt, hanem az inspiráció és a segítségnyújtás azoknak az érdeklődőknek, akik szeretnének egy kicsit jobban belelátni a technológia világába. A Scratch programban a lányok megtanulhatják az animáció, illetve játéktervezés és készítés alapjait, fontos alapparancsokat ismernek meg, és megszerzik az alapvető programozáshoz szükséges tudástőkét is, ami hasznos lehet a karrierjük során.

A miskolci programban résztvevő kilenc bakfis heti egyszer iskola után, késő délutánonként tűkön ülve várta, hogy az oktató újabb ajtókat nyisson ki a számukra a digitális világ felé. A tanfolyam végén, december 19-én prezentálhatták, min dolgoztak a tíz hét alatt, az utolsó tanítási napra ugyanis a szervező és az oktatók meghívták a szülőket is, ahol a gyerekek azokat az önálló projektjeiket mutathatták be. A szervezők fontosnak tartják a versengés érzésének elkerülését, így egyik oktató sem osztályozta vagy állította sorba a kész munkákat. A lányok az utolsó órán oklevelet és ajándékot is kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hét trend, amire 2018-ban számíthatunk VII.

csü jan 4 , 2018
A Fjordnet Limited kutatói szerint a következő trendek határozzák meg 2018-at. 7. Határokat áthidaló dizájn: a dizájn gyors fellendülése, és a szervezeteken belüli elfogadottságának újjáéledése mindenkinek előnyös lehet. De egy olyan világban, amelyben mindenki dizájnernek érzi magát, a szakmát gyakorlóknak fejlődniük kell a munkavégzés, a tanulás, és önmaguk megkülönböztetésének területén, […]