Nyakunkon a #CodeLikeaGirl tábor

Tóth Zsuzsanna VodafoneA számítástechnika iránt érdeklődő, középiskolás lányoknak szervez programozó workshopot a Vodafone.

A 14 és 18 év közötti lányoknak szóló képzés célja, hogy átfogó tudást adjon, és elindítsa a résztvevőket az informatika és programozás útján. Az ingyenes #CodeLikeaGirl tábort 2020. augusztus 25. és 27. között online rendezik. A “táborban” a résztvevők háromszor fél napos oktatásokon sajátíthatják el a weboldalfejlesztés alapjait. A Vodafone sorsolással választja ki azt a 15 résztvevőt, akik webinar-ok keretében saját weboldalt fejleszthetnek majd. A lányok egyéni tartalommal tölthetik meg a site-okat, így személyre szabottan, érdeklődési körüknek és személyiségüknek megfelelő honlapot alkothatnak. Az oktatást a Vodafone Magyarország szakképzett munkatársai tartják. A rutinos szakemberek bevonásának köszönhetően a fiatalok első kézből tapasztalhatják meg, hogyan is alkalmazható a programozási tudásuk a munka világában.

A #CodeLikeaGirl tábor első napja a webfejlesztésről és a felhasználói élményről, a UX-ről szól, a második napon a HTML-el ismerkednek meg a résztvevők, a harmadik napon pedig a CSS, Boostrap és Javascript használatában mélyedhetnek el. A délelőtti programot követően, a középiskolás lányok kapnak pár „házifeladatot” annak érdekében, hogy tovább gyakorolhassák a délelőtt tanultakat és még jobban elmélyíthessék tudásukat. A részvevők minden segítséget meg fognak kapni a webinarok során, mentoraiktól tudnak kérdezni, az oktatások után pedig megkapják majd a kódokat, hogy másnap mindenki ugyan onnan tudja folytatni a munkát. „Fontos, hogy a lányoknak is lehetőségük legyen arra, hogy megszeressék a számítástechnikát, felfedezzék a benne rejlő örömöt és találkozzanak motiváló sikertörténetekkel. Az infokommunikációs szakmákban rejlő kihívás, az alkotás és a kreativitás szépsége számukra is vonzó lehet.” – mondta a programról Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR Vezérigazgató-helyettese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ahogy várható volt: a járvány alatt nagyot nőtt a vezetékes internet adatforgalma

vas aug 9 , 2020
A koronavírus-járvány alatt erőteljesen emelkedett a vezetékes internet adatforgalma — derült ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) 2020 első negyedévét bemutató, ágazati statisztikai tükörből. A koronavírus-járvány alatt erőteljesen emelkedett a vezetékes internet adatforgalma, a letöltési forgalom a vezetékes hálózaton évről évre dinamikusan nő. A letöltési forgalom 61 százalékkal, a feltöltési […]
Internet, adsl, router, internet