Átvették a díjakat a „Kódolj határok nélkül!” verseny középiskolás nyertesei

Bancsics Ferenc, a NISZ vezérigazgatója2021. június 3-án vették át nyereményeiket a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. nyílt forráskódú programozó versenyének középiskolás nyertesei. A két online fordulót követően, a diákok közül a legeredményesebb tíz csapat jutott tovább az országos, 24 órás döntőbe. A döntőben egy tudásmegosztó portál kialakítása volt a feladat, amelyek közül a három legjobbat – a verseny zárásaként – videó formájában mutatták be a zsűrinek a résztvevők. A tudásmegosztó portál lehetőséget teremt az online kapcsolattartásra és közösségépítésre mindazok számára, akik érdeklődnek a nyílt forráskód témaköre iránt. A versenyzők saját fejlesztéseiken túl, a jelenleg elérhető, nyílt forráskódú megoldásokat is integrálták a portálokba. A szervezők hosszútávú célja – ami a feladat összeállítását is inspirálta – egy olyan hazai nyílt forráskódú közösség megteremtése, amely egyesíti a most még szigetszerűen tevékenykedő kisebb közösségeket. Bancsics Ferenc, a NISZ vezérigazgatója ismertette a szervezők célját: „Azt szerettük volna elérni, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében és bizonyítsák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során.”

A verseny középiskolai kategóriájának első díját az „mkdir csapatnev”, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium csapatának (tagok: Gál Péter, Páll Dominik, Bora Miklós Bence, felkészítő tanár: Komoróczy Tamás) alkalmazása nyerte el. A második helyezett a „NemesGSZ”, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium csapata (tagok: Kincses István Viktor, Mucha István, Paróczai Olivér, felkészítő tanár: Tusjak Brigitta) lett, míg a harmadik helyezést a „Python”, a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium csapata (tagok: Szatmáry Zoltán, Szekeres Márton, Tersztenyák Zsombor, felkészítő tanár: Hetzl Andrea) nyerte el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Most gyorsan okleveles élményinformatikus lehetsz

hét jún 7 , 2021
ShareTweetPinShareA digitális technológia alaposabb megismerésére ingyenes nyilvános kurzust indít az ELTE Informatikai Kara tanároknak, hallgatóknak, középiskolásoknak, szülőknek egyszóval bárkinek, aki érdeklődik az élményinformatika iránt. A kreatív kihíváson a résztvevők közelebb kerülnek az informatika világához a XXI. századi készségeket fejlesztve, megismerkednek a videószerkesztéssel, a 2D animációval, a 3D modellezéssel, az AR, […]
I love ELTE

És még ez is...