Ahogy várható volt: a járvány alatt nagyot nőtt a vezetékes internet adatforgalma

Internet, adsl, routerA koronavírus-járvány alatt erőteljesen emelkedett a vezetékes internet adatforgalma — derült ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) 2020 első negyedévét bemutató, ágazati statisztikai tükörből.

A koronavírus-járvány alatt erőteljesen emelkedett a vezetékes internet adatforgalma, a letöltési forgalom a vezetékes hálózaton évről évre dinamikusan nő. A letöltési forgalom 61 százalékkal, a feltöltési 56 százalékkal volt nagyobb 2020 első negyedévében, mint az előző év azonos időszakában. Az internet-előfizetések száma a negyedév végén 10,4 millió volt, 4,4 százalékkal több a bázisidőszakinál. A piac koncentrációja magas, az előfizetések több mint 95 százalékát tíz szolgáltató biztosította. Az internet-előfizetések 82 százalékát egyéni, 18 százalékát üzleti szerződések adták. A KSH szerint a vezetékesinternet-szegmens minőségi fejlődését mutatja, hogy az előfizetések a fejlett hozzáférést biztosító kategóriákban (kábeles és optikai technológiák) eltolódtak a kiemelkedően gyors sebességet biztosító tartományok irányába. Az internet-hozzáférési szolgáltatások nettó árbevétele folyamatosan nő: a 2020. I. negyedévi változás számottevően meghaladta az előfizetésszám-bővülést. A 79 milliárd forintos árbevétel folyó áron 12 százalékkal több volt az egy évvel korábbinál, több mint fele mobilinternet-hozzáférési szolgáltatásból származott – közölte a KSH.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Komplex: tovább fejleszti a kormány a KRÉTA oktatási rendszert

vas aug 9 , 2020
Tovább fejleszti a kormány a KRÉTA oktatási rendszert a digitális oktatás hatékonyabb támogatása érdekében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta, hogy a kormány fel kíván készülni a koronavírus-járvány második hullámának elhárítására, ezért megkezdődött a KRÉTA integrált részét képező Digitális Kollaborációs Tér modul (DKT) fejlesztése. A […]
KRÉTA