Univerzális mifi a D-Linktől

wifiA D-Link tovább bővíti Wireless AC termékcsaládját egy kifejezetten mobilkészülékek kiszolgálására tervezett modellel: A DIR-518L Wireless AC Mobil Útitárs wifi kapcsolatot biztosít egyszerre akár több AC-s vagy N-es mobilkészülék számára. A szerkentyű használható szélessávú routerként otthon, egy 3G/4G sticket az USB portra csatlakoztatva mobil routerként útközben vagy Wi-Fi hotspotként nyaralás vagy üzleti tárgyalás során. A DIR-518L emellett mobiltöltőként és USB portjának valamint a D-Link Shareport Mobile alkalmazásnak köszönhetően fájlmegosztó eszközként is használható. A DIR-518L elfér akár egy nadrágzsebben is. Segítségével gyorsan, egyszerűen létrehozható egy kis wifi hotspotot mobileszközeink wifi kiszolgálására. Az Internet kapcsolat Ethernet porton keresztül vagy az USB portra csatlakoztatott 3G/4G mobil stickkel (bármely szolgáltató stickje vagy a D-Link DWM-157 3G HSPA+ USB adaptere) képes Internet kapcsolat kialakítására.

A DIR-518L single stream 802.11ac technológiát alkalmaz – pontosan azt, amit a nemrégiben bemutatott első AC wifivel szerelt mobiltelefonok, így az iPhone 6 is. Ez a technológia 433 Mbps sebességre képes a stabilabb és kevésbé zsúfolt 5 GHz frekvencián, miközben a hagyományos Wireless N mobileszközöket is kiszolgálja a mifi (hordozható wifi) megoldásoknál megszokott 150 Mbps sávszélességgel. A nagyobb, 867 Mbps (AC) + 300 Mbps (N) sávszélességet kínáló Broadcom BCM4358 wifi chipset várhatóan csak a tabletekben jelenik meg a közeljövőben, így a mobileszközök kiszolgálására továbbra is az AC600 technológia a legmegfelelőbb. A készülék a magyarországon kapható legtöbb USB sticket támogatja, így bármely szolgáltató előfizetésével képes mobil internetkapcsolatot biztosítani a mobileszközök számára útközben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A robotok az élelmiszeriparban is kiszorítják az embereket

hét okt 13 , 2014
A Universal Robots robotjai egyre változatosabb iparágakban kapnak feladatot, már az élelmiszeripar is a könnyű, rugalmas robotokra voksolt — áll a Dán társaság közleményében. Alátámasztja az állítást, hogy a svéd Nordic Sugar A/S – egyike a legnagyobb európai cukorgyáraknak – már három Universal Robots gépet használ. Nem beszélve Izland legnagyobb tejtermékgyártójáról, a […]

Friss, ropogós