Áruforgalmi ellenőrző rendszer: munkabizottság már van

Varga Mihály
Varga Mihály

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésére megalakult az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (eáker) munkabizottság, hogy az elektronikus fuvarlevél rendszer januári bevezetése zökkenőmentes legyen – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. Az elektronikus fuvarlevél részletszabályait meghatározó végrehajtási rendelet tervezetét a NAV honlapján véleményezhetik az érintettek mától.

Az MTI idézi Vargát, aki az alakuló ülésen elmondta: a feketegazdaság elleni küzdelemben közmegegyezés van, a csalások felszámolását pedig közös ügynek nevezte. Remények szerint az új ellenőrzési rendszer kiszűri az áruk fiktív szállítmányozásával összefüggő visszaéléseket, amelyek milliárdos károkat okoznak az államnak és a tisztességesen adózó vállalkozásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Neten a magyar madárgyűrűzési adatbázis

hét dec 8 , 2014
Az eddiginél sokrétűbb és könnyebben elvégezhető tudományos munkára lesz lehetőségük a madárgyűrűzéssel foglalkozó hazai szakembereknek, köszönhetően annak az új webes rendszernek, amelyet a T-Systems Magyarország fejlesztett ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Madárgyűrűzési Központja számára. A Tringa (T-ring application) szoftverrel, amely nevét a piroslábú cankóról (latinul Tringa totanus) […]