Kanye West megveszi a Parler közösségi platformot

Kanye WestAz amerikai rapper, Kanye West bejelentette, hogy megvásárolja a Parler jobboldali közösségi platformot. A vásárlás a zenész honlapja szerint várhatóan a negyedik negyedév végére fejeződik be, a vételárat nem közölték – számolt be a The Guardian. „Egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények vitatottnak számítanak, biztosítanunk kell, hogy jogunk legyen a szabad véleménynyilvánításhoz” – nyilatkozta a zenész. George Farmer, a Parler anyavállalata, a Parlement Technologies vezérigazgatója szerint West lépése változást hozhat abban, ahogy a világ a szólásszabadságról gondolkodik, és a sztárnak többé nem kell attól tartania, hogy eltávolítják a közösségi médiából.

A Parlement Technologies független vállalatként működik tovább, de biztosítja a Parler számára a technikai hátteret és a magán felhőszolgáltatás használatát. A közösségi hálót 2018-ban John Matze és Rebekah Mercer alapította. A Capitoliumnál történt január 6-i zavargásban játszott szerepe miatt azonban Matze helyét 2021-ben Farmer vette át. A Capitolium elleni támadást követően a Parlert eltávolították az Apple megvásárolható alkalmazásokat tartalmazó tárhelyéről, az App Store-ból, valamint a Google által kínált alkalmazási listáról, január 10-én pedig teljesen eltűnt az éterből, miután az Amazon webszolgáltatása is szakított vele. Bár a szólásszabadság közösségi hálójaként határozza meg magát, a tartalmaihoz moderálást kellett bevezetnie, hogy 2021 májusában visszakerüljön az Apple applikációs listájára, az androidos eszközökre pedig csak 2022 szeptemberében sikerült visszatérnie.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hogyan díszítsünk fel egy fehér fenyőfát?

ked okt 18 , 2022
ShareTweetPinShareA karácsonyi dekorációk terén viszonylag modernnek számítanak a fehér színű műfenyők. Mivel legtöbben a klasszikus, sötétzöld fákhoz vagyunk szokva, a fehér verzióktól gyakran ódzkodunk, pedig egy jól feldíszített fehér, vagy világos műfenyő bármelyik modern otthon ünnepi díszévé válhat! Hogyan válasszunk fát? Ahhoz, hogy a feldíszített fenyő szép legyen, elengedhetetlen, hogy […]
fehér karácsonyfa

És még ez is...