Világszinten nem jó most pc-gyártónak lenni

Csaknem tíz százalékkal zuhant a hagyományos kivitelű személyi számítógépek (pc) kiszállítása a világon az idei első negyedévben éves összevetésen.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat adatai szerint a gyártók 52 millió 238 ezer pc-t szállítottak ki a március végével záródott három hónapban, ami 9,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest. Az első negyedévi visszaesés elsősorban annak a következménye, hogy a koronavírus miatt csökkent a világelső pc-gyártó Kína termelése. A kiszállítások alapján a visszaesés az ázsiai és csendes-óceáni térségben kétszámjegyű, Európában a Közel-Keleten és Afrikában együttesen egyszámjegyű, az Egyesült Államokban pedig négy százalékos volt éves összevetésben, miközben Kanadában már a 15. egymást követő negyedévben jegyeztek fel növekedést – olvasható az IDC honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis videókat osztott meg: rémhírterjesztés miatt hallgatták ki

ked ápr 21 , 2020
A koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztése miatt fogtak el és hallgattak ki egy férfit Pécsen – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Azt írták, a 44 éves pécsi férfi a “nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő” nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket tett közzé csaknem egy hónapon át az egyik legnagyobb közösségi oldalon. A […]