Új vállalatirányítási rendszert vezetett be a MÁV

A 3,3 milliárd forintos informatikai fejlesztés megvalósításával egységes, a műszaki és a gazdasági folyamatokat is magában foglaló vállalatirányítási rendszert vezetett be a MÁV-csoport – jelentette be Bádonfainé Szikszay Erzsébet, a MÁV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Elmondta, a közlekedésfejlesztési projektet a MÁV és a MÁV-START alkotta konzorcium a Közlekedési operatív program 1,9 milliárd forint és az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program 1,4 milliárd forint forrásából valósította meg. Az INKA rendszer fejlesztése húsz hónap alatt valósult meg. A MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte: a projekt megvalósításával a 8000 kilométer, nyílt hozzáférésű vasúti pályahálózat-karbantartása jobban tervezhetővé, a mintegy ezer milliárd forint értékű vagyon kezelése, működtetése hatékonyabbá válik. A 17 ezer épületből és 21 ezer földterületből álló ingatlanvagyon és a gördülőállomány üzemeltetése is hatékonyabb lesz, javul a szolgáltatások színvonala – tette hozzá.

A Hewlett Packard Enterprise vállalati szolgáltatások üzletága, amely 2017. április 3. óta DXC Technology-ként működik, feltételes, nyílt, európai uniós értékhatárt elérő, egyfordulós közbeszerzési eljárásban nyerte el a jogosultságot az INKA alaprendszer megvalósítására. Czibók Zoltán, a DXC Technology magyarországi ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a MÁV közlekedésfejlesztési projektje Közép-Európában az egyik legnagyobb alkalmazáskonszolidációs-fejlesztés. Ablonczy Balázs, az alapszoftvert szállító SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az utóbbi három-öt évben a nemzetközi közlekedési ágazatban egyre több területen előterébe kerül a digitalizáció, és a MÁV is egyre inkább innovatív vállalattá válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult az informatikusok utánpótlásáért hirdetett kormányzati program

szo ápr 8 , 2017
Elindult az informatikus utánpótlás biztosítása érdekében korábban meghirdetett kormányzati program. A kezdeményezéshez már 15 felsőoktatási intézmény és több informatikai vállalkozás is csatlakozott, amelynek eredményeként még ebben a hónapban ingyenes, naprakész gyakorlati tudást nyújtó képzések indulnak – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Kifejtette: […]