Az E.on nevével visszaélve kérnek csalók átutalást

Az E.on nevében küldenek ismeretlenek az energiavállalat elektronikus értesítőihez nagyon hasonló formátumú e-maileket, ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket átutaljanak nekik. Az e-mailben szereplő linkek közül egyedül ez a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, amely szintén a megtévesztésig az E.on felületére, illetve az OTP Simple Pay fizetési felületére. A vállalat közleményében felhívta a figyelmet: több bejelentést kaptak ezekről a veszélyes visszaélési kísérletekről.

Az E.on arra kéri ügyfeleit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során. Az E.on megteszi a szükséges jogi lépéseket, ügyfeleit pedig kéri, hogy alaposan ellenőrizzék az e-maileket, amelyeket E.on-osnak látszó feladótól kapnak. Csak akkor indítsák el a fizetési felület segítségével az átutalást, ha teljesen biztosan meggyőződtek arról, hogy a valódi E.on-os e-portálon, illetve a valódi Simple Pay felületen tartózkodnak – hívta fel a figyelmet a vállalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Drágám! Csavard fel a szőnyege... a tévét

hét jan 21 , 2019
Az LG bemutatta a világegyetem első feltekerhető OLED televízióját. A LG SIGNATURE OLED TV R (65R9 modell) megalkotását a vállalat OLED-technológiája tette lehetővé. A feltekerhető tévé valódi paradigmaváltást jelent, hiszen a nézőknek többé nem kell a falakhoz alkalmazkodniuk a készülék elhelyezésekor, sőt, immár arra sincs szükség, hogy egy helyiség enteriőrjét […]

Friss, ropogós