Szigorítják a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályokat

sim-kartyaA feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályok szigorítására tett javaslatot a belügyminiszter pénteken az Országgyűlésnek.

Pintér Sándor Magyarország nemzetbiztonsági, bűnmegelőzési és bűnüldözési érdekeivel – kiemelten a terrorizmus elleni fellépéssel – indokolta az ezekkel kapcsolatos visszaélések megelőzését. A módosítás rögzíti, hogy az előre fizetett szolgáltatások előfizetője az előfizetését nem értékesítheti tovább, s másnak csak akkor adhatja át, ha – a beazonosításhoz szükséges adatokkal együtt – a szolgáltatót előzetesen tájékoztatta. Amennyiben ezt nem teszi meg, az előfizetői szerződést a szolgáltató 15 napos határidővel felmondhatja. Közeli hozzátartozó nem minősül harmadik személynek – derül ki az előterjesztésből.

A jogszabály-módosítás kitér arra is, hogy a szolgáltatók kötelesek az előfizetők megfelelő adatait ellenőrizni és rögzíteni. Ennek hiányában nem lehet előfizetői szerződést kötni. A szolgáltatók a törvény hatályba lépésétől számított 15 napon belül értesítik a feltöltő kártyás ügyfeleket a személyazonosság ellenőrzéséről, s amennyiben ez 2017. július 1-jéig nem sikerül, megszűnik az előfizetés. Az indítvány tartalmazza azt is, hogy a terrorizmus megelőzése érdekében a határátlépéstől számított öt évig a határrendészeti nyilvántartásban kezelnék azon harmadik országbeliek ujjnyomatát, akik az államhatárt nem határátkelőhelyen vagy határátlépési ponton lépték át, vagy személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Windows 10: csodás újítások várhatók 2017 elején

hét okt 31 , 2016
A napokban rendezték a Microsoft Device Day-t. A vállalat nem mást tűzött ki céljául, minthogy felhasználói asztalát egy kreatív stúdióvá alakítsa, méghozzá 3D-ben. A 2017 elején érkező Windows 10 Creators Update elhozza otthonunkba a jövőt. Az olyan újításoknak köszönhetően, mint a Paint 3D vagy a Sketchup, a felhasználóknak lehetővé válik, […]
Windoes 10