Komoly növekedés előtt áll a hazai it-biztonsági piac

matrix2Az it-biztonság továbbra is az egyik legdinamikusabban növekvő területe a hazai it-piacnak, és az előttünk álló időszakban is komoly bővülés várható – derül ki abból a felmérésből, amelyet az IDC készített a T-Systems Magyarország megbízásából. A rendelkezésre álló adatok alapján 2014-re meghaladta a kilencven millió dollárt – jelenlegi árfolyamon számolva a 25 milliárd forintot – a teljes piac nagysága. Közép-Európában ezzel a közepesen fejlett piacok közé tartozik a magyar, amely legnagyobb – közel 45 százalékos – szeletét a szolgáltatások adják, míg 34,6 százalékot ér el a szoftverek, és 20,5 százalékot a készülékek részesedése.

A magyar piac viszonylag jó pozíciói ellenére ugyanakkor – állapítja meg a felmérés – komoly a nyomás a vállalatokon az it-biztonság és rendszerfelügyelet területén: főként az egyre összetettebb fenyegetések, a növekvő it-biztonsági tudatosság, az új technológiák (elsősorban a mobil eszközök) okozta kihívások, illetve az adminisztratív-, és megfelelési kötelezettségek miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Félmilliárd Yahoo-felhasználó adatait lopták el 2014-ben

pén szept 23 , 2016
ShareTweetPinShareMintegy ötszázmillió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el feltehetően egy kormány megbízásában dolgozó hackerek 2014-végén — jelentette be az internetes vállalat. A cég szerint a hackerek a mintegy félmilliárd fiók feltörésével a felhasználók olyan személyes információihoz jutottak hozzá, mint a születési dátum, az e-mail cím, a jelszavak és a telefonszámok. A […]

És még ez is...