Sose gondolnád, mi a gond e-maillel

emailxA NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet közleménye szerint, az elektronikus levelezés integrált része a céges kommunikációnak, ugyanakkor nem felel meg minden igénynek napjainkban, mert annak idején a papíralapú levelezést helyezték át digitális alapokra ahelyett, hogy teljesen újratervezték volna a kommunikáció módszerét. Vagyis egy már régóta létező eszközt próbáltak olyan funkciók és feladatok ellátására kényszeríteni, amelyekre alapjában véve nem alkalmas. (Pedig de. Például az információt egész jól továbbítja a címzettnek. A -szerk- megj.) Az e-mail több okból is nehézségeket okoz.

Először is, a legtöbb levelezőrendszerben az alapbeállítások mellett nincs logika a levelek elrendezésében, minden üzenet ugyanabba a fiókba érkezik (Pedig van. Mármint logika. Hirtelen nem is tudok olyan e-mail-klienst, amelyik alapból nem érkezési sorrendbe ne rendezné a beérkező leveleket. A-szerk- megj.). Másodszor, az e-mailezés biztonsági kockázatot hordoz, hiszen a legtöbb e-mailt alacsony biztonsági szintű levelezőrendszerben kezelik, amely mögött nincs vállalati szintű kontroll és biztonsági rendszer. Az is gondot okoz, hogy nagy a „zaj”, túl sok olyan e-mailen kell átverekednünk magunkat, amihez igazából nincs közünk. Ráadásul rengeteg olyan e-mail kliens létezik, amely nem tud lépést tartani azzal a változással, hogy ma már mobilon és tableten is olvassuk az e-maileket. (Aláírom, nem tökéletes az e-mail. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Aki ügyesen tapogatott, Galaxy S6-ot nyerhetett

sze ápr 8 , 2015
A Samsung legnépszerűbb okostelefon-sorozatának két új csúcsmodellje, a Galaxy S6 és az S6 edge április 2-tól előrendelhető a Telenornál. A szolgáltató segíti a döntést, 10 kiemelt üzletében már az értékesítés megkezdése előtt megtapintható és kipróbálható az új zászlóshajó, amelyhez előrendelés esetén fél éven át havi egy giga Hipernet jár ajándékba. Az […]
Samsung

Friss, ropogós