Betörtek a választói adatbázisba

szavazFelfüggesztették az orosz “rendszeren kívüli” ellenzék vasárnapi előválasztását, mert illetéktelenek hatoltak be a választói adatbázisba és közzétették a részvevők adatait. Konsztantyin Merzlikin, az egyik részt vevő ellenzéki párt alelnöke az Interfax hírügynökségnek elmondta, hogy vizsgálják a behatolás természetét, de az már most világos, hogy nem műszaki hiba történt. A párt szóvivője a választás részvevőinek azt tanácsolta, hogy változtassák meg az elektronikus levelezésben és a közösségi oldalakon használt jelszavaikat.

Az előválasztás szombat éjfélkor kezdődött és vasárnap este 21 órakor kellett volna befejeződnie. Az online voksolás mellett 14 orosz városban személyesen is lehetett szavazni. A hackerek feltörték a Változás Hulláma elnevezésű oldalt, amelyen az online előválasztás zajlott és a Parnasz honlapján közzétették az abban részvevők nevét, e-mail-címét, telefonszámát, számítógépeik ip-címét és jelszavaikat. Az ellenzéki koalíció központi választási bizottsága vasárnap este dönt majd arról, hogy érvényesnek tekinti-e a betörés előtti szavazatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A belügyminiszter a Mátrix Kft.-t jelölte ki

hét máj 30 , 2016
Pintér Sándor belügyminiszter a Mátrix Vizsgáló, Ellenőrző és Tanúsító Kft.-t jelölte ki a közfeladatot ellátó szervezeteknél alkalmazott iratkezelési szoftverek megfelelőségének tanúsítására. A megbízás 2016 május 31.-től egészen 2019 május 31.-ig érvényes. A kijelölt cég honlapján -egyebek mellett- az olvasható, hogy a társaság magasan képzett és gyakorlott távközlési szakemberei folyamatosan követik […]

Friss, ropogós