Segíti egymást a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

kézfogásA távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben. A CETIN célja, hogy a távközlés területén közös kutatási programok és innovatív projektek révén hozzájáruljon a fejlett műszaki ismeretekkel rendelkező szakemberek oktatásához, egyben elősegítse az építészeti szakma és a távközlési infrastruktúra-fejlesztők közötti együttműködést. A vállalat részt kíván venni a jövő szakembergárdájának színvonalas képzésében, különös tekintettel a humánerőforrás-igényei szempontjából kiemelt területeken.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a régió legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézménye. Célja a hallgatók elméleti, illetve a mindenkori piaci igényekhez igazodó gyakorlati képzése, valamint a versenyképes diplomát követően a szakemberek műszaki ismereteinek fejlesztése. Az együttműködés révén az egyetem – tapasztalatával, illetve műszaki, informatikai és építészeti képzési palettájával – hozzájárul a CETIN céljaihoz, és ezzel párhuzamosan szakmai támogatást kap a hazai és a nemzetközi viszonylatban is keresett és versenyképes szakemberek képzéséhez. A CETIN a műszaki szakemberképzéssel kapcsolatos stratégiájának megfelelően korábban már az Óbudai Egyetemmel és a Győri Széchenyi István Egyetemmel is kötött megállapodást.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közel 200 ezer notebookot osztanak ki a diákoknak

pén ápr 26 , 2024
ShareTweetPinShareA nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer notebookot juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek. Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára beszámolt arról, hogy a 2022-ben elindult országos notebookosztás első két fázisában 260 ezer hordozható számítógépet adtak térítésmentesen felsős diákoknak, tanároknak […]
Balatoni Katalin

És még ez is...