A Veon mobilszolgáltató is kivonul Oroszországból

BeeLine, БилайнAz amszterdami tőzsdén jegyzett Veon mobilszolgáltató közölte, hogy 130 milliárd rubelért (2,2 milliárd dollár) eladja oroszországi üzletágát, a Vimpelcomot a társaság menedzsmentjének.

A Veon a Beeline márkát az oroszországi Vimpelcomon keresztül üzemelteti, az orosz piac a csoport bevételének körülbelül a felét adja. A Veon csatlakozik azon nyugati cégek egyre növekvő táborához, amelyek értékesítik az Oroszországi érdekeltségeiket azóta, mióta Moszkva megtámadta Ukrajnát. A Vimpelcom vezetői körülbelül 370 milliárd rubelt fizetnek a vállalatért. A megállapodás tartalmaz egy rendelkezést, amely lehetővé teszi a Veon számára, hogy az ügylet lezárását követő harminc hónapon keresztül részesüljön a Vimpelcom magasabb áron történő eladásából.

A részvények rekordmélypont közelében forogtak azóta, hogy Oroszország megkezdte az általa “különleges katonai műveletnek” nevezett ukrajnai műveletet, ám az eladás hírére 8,6 százalékkal drágultak a cég értékpapírjai. “Oroszországi tevékenységeink menedzsmentjének kivásárlása minden érintett számára előnyös lesz” – mondta Kaan Terzioglu, a Veon vezérigazgatója a Reutersnek adott nyilatkozatában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Országgyűlés előtt a digitális szolgáltatásokról szóló uniós szabályozás

szo dec 3 , 2022
A Kormány benyújtotta az Országgyűlésnek azt a javaslatot, ami szükséges a digitális szolgáltatásokról szóló uniós rendelet (DSA) hazai alkalmazásához. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kijelentette, hogy néhány hete lépett hatályba a digitális szolgáltatásokról szóló uniós rendelet (DSA), “amelynek mielőbbi alkalmazhatóvá tétele kiemelt céljaink […]
Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára

És még ez is...