A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat játékot rendezett a kibertérben

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI) szervezésében 2019. május 11-én rendezték meg a Hungarian Cyber Security Challenge 2019 kiberbiztonsági verseny döntőjét, amelyre 340 nevező közül a tíz legeredményesebb versenyző jutott be. A 18-28 év közötti magyar állampolgárságú résztvevők egy külön erre a versenyre kialakított online platformon oldottak meg különböző nehézségű, technikai kiberbiztonsági feladatokat. Az egész napos verseny délutáni kísérő programján „Légből kapott hírek, avagy wifi hálózatok felderítése madártávlatból” című interaktív előadás során vezeték nélküli hálózatok sérülékenységei kerültek bemutatásra. Ezt követően Live Hacking Show keretein belül kommentátorok közvetítésével kaphattak ízelítőt az érdeklődők arról, hogy milyen események történnek egy-egy informatikai rendszer megtámadása és a támadás elleni védekezés esetén.

Első helyezést ért el Herczeg Zsolt, aki az értékes, felsőkategóriás tárgynyeremények mellett részt vehet a Las Vegasban 2019. augusztus 8-11. között megrendezésre kerülő Def Con 27 nevű kiberbiztonsági konferencián. Második helyezést ért el Budavári Márk, aki az értékes, felsőkategóriás tárgynyeremények mellett részt vehet a 2019. december 2-5. között Londonban megrendezésre kerülő Black Hat Europe 2019 nevű információbiztonsági konferencián. A bronzérmet Tamás Kristóf nyerte el, értékes, felsőkategóriás tárgynyeremények mellett kétszázezer forint értékű vásárlási utalványt és VIP belépőt nyert a Budapesten 2019. október 25-26 között megrendezésre kerülő Hacktivity nevű konferenciára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: nem csak a fiataloknál tarol az okostelefonos életforma

pén máj 17 , 2019
Egyre népszerűbb az okostelefon az ötvenesek körében, és a fotót megosztó hetvenévesnél idősebb netezők negyede posztolt már szelfit magáról a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb, 2018-at vizsgáló kutatása szerint. A vizsgálat szerint egy év alatt a 2017-es 51 százalékról 64 százalékra emelkedett az okostelefont használók aránya az ötvenes […]

Friss, ropogós