Rékasi a HUNESZ élén

HUNESZ vezetősége: Rékasi Tibor, Biró Balázs György, Balázs Péter, Csanda Gergely, Gremsperger Gábor, Kis Balázs, Kun Igor, Mocsai Norbert, Zakar Sándor, Herczeg-Mátyus Dóra, Szeifert Mariann, Varga RolandBeolvadt a Magyar E-sport Szövetségbe (HUNESZ) a korábbi Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES), így egyesültek a két hazai e-sport szervezet.

A HUNESZ 2023. szeptember 23-án megtartott tisztújító közgyűlésén az elnökségi tagok mellett egyúttal az új elnököt is megválasztották: Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatóját. A korábbi alapító elnök, Biró Balázs György főtitkárként viszi tovább a Szövetség szakmai vezetését. A mostani volt az első nagyobb szabású tisztújítás a HUNESZ életében. Mindennek előzménye, hogy a szövetség még idén tavasszal módosította az alapszabályát: kilenc fősre bővítette az elnökség létszámát, az elnöki posztot pedig elnöki, illetve főtitkári pozícióra választotta szét.

„Az e-sport jelentősége és szerepe mára vitathatatlanul megerősödött, így a Magyar E-sport Szövetség elnökeként képviselni a hazai e-sportot megtisztelő és felelősségteljes feladat. Célom, hogy ez a 21. századi sportág kiemelkedő figyelmet és megbecsülést kapjon, melynek első meghatározó lépése az az összefogás, amely a mai nappal kezdetét vette. A Szövetség elkötelezettsége a hazai e-sport márka megerősítése iránt stabil bázis ahhoz, hogy a digitalizáció adta lehetőségekre és a sportoló csapatokra, közösségekre építve hazai és nemzetközi szinten egyaránt növekedési pályára állítsuk az e-sportot” – hangsúlyozta Rékasi.

Három területre fókuszálnak: nem, nem a pénz, pénz, pénz a megfejtés

Biró a közgyűlésen kifejtette, a szövetség az új sportág elfogadása érdekében is a jövőben három fő területre kíván fókuszálni: a versenyszervezésre, a képzésre és a hazai e-sport-csapatok megerősítésére.

„Minél több rétegű, minél több játékost megmozgató versenyeket szeretnénk szervezni, vagyis tovább szeretnénk bővíteni a versenystruktúrát. Idén másodosztállyal és utánpótlással is szélesítettük tornáink palettáját, de további lehetőségeket látunk a korosztályos vonalon, így a diák és az egyetemi e-sportban. Természetesen a Magyar E-sport Válogatott válogató versenyeinek megszervezése és lebonyolítása is a feladataink között szerepel. Ami a képzést illeti: ez nagyon erős pillérünk, és kiemelt terület sportágunk társadalmi elfogadottsága miatt is, jelenleg több olyan nemzetközi pályázatban is részt veszünk már, amelyek ehhez kapcsolódnak, gondolok itt a többi között az e-sport grassroots mozgalom tudásalapú támogatására vagy versenybírói-, edző-, illetve a csapatmenedzser-képzés tananyagainak a fejlesztésére. Mindez összefügg a harmadik fontos területtel: kitűzött célunk, hogy megerősítsük a hazai e-sport-csapatokat. Egyrészt képezzük a szakembergárdájukat, másrészt több lehetőséget teremtsünk számukra a versenyekkel” – ismertette a főtitkár.

A HUNESZ elnöksége
Rékasi Tibor, Biró Balázs György, Balázs Péter, Csanda Gergely, Gremsperger Gábor, Kis Balázs, Kun Igor, Mocsai Norbert, Zakar Sándor.

A HUNESZ felügyelőbizottsága
Herczeg-Mátyus Dóra, Szeifert Mariann, Varga Roland.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jönnek az adószámla-értesítők

ked szept 26 , 2023
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek.  A közlemény szerint országosan mintegy kétmillióan kapnak postán adószámla-értesítőt, vagy várhatják az elektronikus értesítést. Akinek van KAÜ-azonosítása (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, arcképes videós azonosítás, telefonos azonosítás) az elektronikus tárhelyére (https://tarhely.gov.hu) kapja az adószámlájával kapcsolatos tájékoztatót, amelyről […]
Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

És még ez is...